Aktivisti na Metelkovi pogosto izbirajo zelo zanimiva imena prostorov in aktivnosti. Foto: RTV Slo
Aktivisti na Metelkovi pogosto izbirajo zelo zanimiva imena prostorov in aktivnosti. Foto: RTV Slo
Bo živahno kulturno dogajanje na Metelkovi kdaj zamrlo? Foto: RTV Slo

Kolektiv Gromke je sporočil, da bodo na ta način od ponedeljka pa do sobote med 6.00 in 15.00 prostovoljci skušali preprečiti morebitno akcijo bagrov, ki bi jih poslal Inšpektorat RS-a za okolje in prostor. V vsaki ekipi naj bi bili 2 ali 3 stražarji. Aktivisti vabijo v vrste prostovoljcev prav vsakogar, prijave pa zbirajo pri šanku klubu Gromka.


Svoje mnenje o dogajanju na Metelkovi lahko izrazite na našem forumu.


S kulturo proti rušenju
Ponedeljek bo prinesel tudi začetek festivala Poletje v Mali šoli. Nastopajoči bodo opozarjali na pomen obstoja Male šole za ljubljansko alternativno kulturo. Če se razmere na Metelkovi ne bodo uredile do septembra, pa nameravajo aktivisti jeseni pripraviti še kulturno dogajanje Jesen v Mali šoli.

Metelkovce pri odreditvi rušenja Male šole moti tudi to, da v času gradnje objekta - nastal je v okviru mednarodne rokodelske delavnice nemške skupine Axt und Kelle - Mestna občina Ljubljana ni protestirala proti projektu, čeprav za gradnjo objekta ni bilo izdanih potrebnih dovoljenj. Sedaj, ko se je objekt uveljavil kot eno od središč alternativnih kulturnih delavcev, pa ga nameravajo zrušiti.