Netflix je za 19. januar napovedal nadaljevanje Foxove situacijske komedije That 70's Show, z dogajanjem, postavljenim dve desetletji pozneje, in naslovljene That 90' Show. V vlogah zakoncev Kitty in Reginalda "Reda" Formana se vračata Debra Jo Rupp in Kurtwood Smith.

Nova generacija serije, ki svoja najstniška leta preživlja v 90. letih preteklega stoletja. Foto: IMDb
Nova generacija serije, ki svoja najstniška leta preživlja v 90. letih preteklega stoletja. Foto: IMDb

Serija Oh, ta sedemdeseta, ki so jo snemali med letoma 1998 in 2005, ima osem sezon in skupno 200 epizod. Med drugim se je posvečala družbenim vprašanjem desetletja, v katerem se dogaja – od spolne revolucije, uživanje psihoaktivnih substanc, medgeneracijskih sporov, recesije v ZDA in vse do nezaupanja v takratno ameriško oblast. Velja tako rekoč za zemljevid popularnih 70. let, saj je od 5. sezone dalje vsaka epizoda poimenovana po uspešnicah znamenitih skupin, kot so Led Zeppelin, The Who, Rolling Stones in Queen.

S prijatelji razširjena družina
Skozi serijo smo spremljali življenje Erica Formana (Topher Grace), ki z dobrodušno, a nekoliko našpičeno mamo Kitty, konservativnim očetom Redom in vedno zaljubljeno sestro Laurie (Lisa Robin Kelly / Christina Moore) živi v fiktivnem predmestju Wisconsina. Skozi serijo postane član družine tudi Ericov prijatelj Steven (Danny Masterson), ki se vseli v njihovo klet, ko njegova mama nepričakovano odide iz mesta. Ericu in Stevenu se v kleti pogosto pridružijo še Donna (Laura Prepon), Jackie (Mila Kunis), Kelso (Ashton Kutcher) in Fez (Wilmer Valderrama).

Serija je bila v času predvajanja deležna nominacij za številne nagrade, med drugim za 16 emmyjev. A je edinega emmyja prejela Melina Root leta 1999 v kategoriji izjemne kostumografije za epizodo The Disco episode.

Zasedba izvorne serije Oh, ta sedemdeseta, v kateri sta bila tudi današnja zakonca Mila Kunis in Ashton Kutcher. Foto: IMDb
Zasedba izvorne serije Oh, ta sedemdeseta, v kateri sta bila tudi današnja zakonca Mila Kunis in Ashton Kutcher. Foto: IMDb

Med gostujočimi igralci tudi obrazi izvorne serije
Nova serija Oh, ta devetdeseta, ki torej v tej isti kleti prikazuje novo generacijo najstnikov, bo ponudila drugačno modo, a bodo norčije ostale podobne. Glavna vloga bo pripadla Ericovi in Donnini hčerki Lei Forman (Callie Haverda), ki med počitnicami obišče stare starše. Red in Kitty sta po večletnih skrbeh za sina in njegove prijatelje v kleti, vse odkar so se prijatelji razšli, skrbela za svojo vnukinjo Leio in pod okrilje vzela tudi Kelsovega in Jackijinega sina Jaya (Mace Coronel).

Leia, Gwen, Nate, Nikki, Ozzie in Jay so tako rekoč novi Donna, Jackie, Kelso, Fez, Eric in Steven. Kot gostujoči igralci bodo nastopili tudi člani izvorne zasedbe, danes svetovno znani igralci, še piše revija Rolling Stone.