Kot poročajo srbski mediji, je se je napad zgodil v noči z nedelje na ponedeljek okoli 4. ure zjutraj v hotelu Ambasador, kjer med filmskim festivalom stanujejo igralci.

Bjelogrlić izjave po incidentu še ni dal. Foto: Val 202/Gašper Andrinek
Bjelogrlić izjave po incidentu še ni dal. Foto: Val 202/Gašper Andrinek

Bjelogrlić, ki je sedel na enem koncu bara, se je približal mizi, kjer je z družbo sedel Antonijević, in ga večkrat udaril v glavo. Drugi v baru so hitro posredovali in prekinili fizično obračunavanje. Po policijski intervenciji so igralca okoli 9. ure zjutraj prepeljali na policijsko postajo, kjer so mu odredili 48-urno pridržanje. Danes sledi zaslišanje na tožilstvu, je pozneje pojasnil igralčev odvetnik Milan Petrović in napovedal več podrobnosti po njem. Na podlagi zaslišanja bo tožilstvo ocenilo, ali bo sodišču predlagalo, da Bjelogrlića izpustijo ali pa predlagajo 30-dnevno pridržanje.

Po poročanju B92 naj bi prišlo do obračunavanja zaradi nerazčiščenih odnosov. Antonijević je lani Bjelogrlića obtožil, da mu je leta 2016 ponudil podkupnino, da bi podprl snemanje filma Jesen samuraja, kar je Bjelogrlić zanikal, poroča B92. Antonijević je za Novosti dejal, da je v ozadju zgodba v povezavi s filmom Dara iz Jasenovca. Bjelogrlić naj bi nasprotoval snemanju tega filma.

"Sem v velikem šoku, da se mi je to zgodilo, v mojem rodnem kraju, na filmskem festivalu, to je grozno," je v prvi izjavi glede incidenta za Blic dejal Antonijević.

Na ponedeljkovi novinarski konferenci je direktor festivala Filmska srečanja Srđan Savić dejal, da Antonijević ni gost festivala, prav tako na festival ni prijavljen njegov film Dara iz Jasenovca. "Glede tega mi ne moremo posredovati. Gre za ugledna filmska delavca. Nekaj se je zgodilo. Organi zakona bodo potrdili, za kaj gre," je dejal Savić. Po navedbah tožilstva v Nišu Bjelogrliću zaradi nasilništva grozi od tri- do petletna zaporna kazen.

Na festivalu bodo sicer med drugim premierno predstavili film Nečista kri, v katerem glavno vlogo igra Bjelogrlić.