Je John Travolta obisk festivala v San Remu izkoristil tudi za študij zapeljivih gibov italijanskih pevk in plesalk? Foto: EPA
Je John Travolta obisk festivala v San Remu izkoristil tudi za študij zapeljivih gibov italijanskih pevk in plesalk? Foto: EPA
Queen Latifah
Queen Latifah je že dokazala, da zna odlično peti in igrati. Foto: Reuters

V novi različici filma Hairspray (Lak za lase) bo namreč odigral vlogo Edne Turnblad, matere najstnice, ki se želi uveljaviti kot plesalka. Hairspray je filmska priredba kultnega muzikala z istim naslovom. Režiserju Adamu Shankmanu je uspelo k filmu pritegniti še igralko in pevko Queen Latifah, ki se je enkrat že izkazala kot odlična igralka v muzikalih. Vloga v filmu Chicago ji je leta 2002 prinesla celo nominacijo za oskarja za igralko v stranski vlogi.

Hollywoodska zvezdnika se bosta tokrat morala zadovoljiti z zgolj "stransko" vlogo. Osrednji lik filma bo namreč najstnica Tracy Turnblad, ki kot plesalka zasije v oddaji lokalne televizijske postaje, nepričakovano slavo pa izkoristi za boj za pravice temnopoltih Američanov.

Po poduk k transvestitu
John Travolta ne bo prvi, ki se bo v vlogi Edne predstavil na filmskem platnu. Režiser John Waters je prvo filmsko različico zgodbe predstavil že leta 1988. Tedanja igralska zasedba je morda celo nekoliko bolj ustrezala nenavadni zgodbi o iskanju medijske slave in o transvestitski materi. V Edno se je namreč prelevil pravi transvestitski umetnik Divine, ob boku pa sta mu stala še dva znana obraza iz sveta šovbiznisa, pevka skupine Blondie in nekdanje Playboyevo dekle Deborah Harry ter nekdanji partner pevke in igralke Cher Sonny Bono, ki se je, ko se je naveličal industrije zabave, posvetil politiki. Leta 1998 se je sicer smrtno ponesrečil.

Vrnitev na začetek
S filmom Hairspray se John Travolta pravzaprav vrača k žanru, ki ga je izstrelil med velike zvezde. Leta 1977 si je z vlogo v muzikalu Vročica sobotne noči prislužil nominacijo za oskarja, že naslednje leto pa je pridobljeni sloves odličnega igralca utrdil z vlogo v muzikalu Briljantina.