Z oskarjem nagrajeni Jared Leto v Jokerjevi koži. Foto: YouTube
Z oskarjem nagrajeni Jared Leto v Jokerjevi koži. Foto: YouTube
Suicide Squad
Samomorilska ekipa pod napisom Dobrodošli v Belle Reve, zapor, v katerem prestajajo kazni. Foto: David Ayer na Twitterju
Joker
V kinodvoranah bomo novo franšizo antijunakov prvič videli prihodnje poletje. Foto: David Ayer na Twitterju

V dobrih treh minutah nakaže napovednik osnovno premiso filma, v katerem oblast ekipo "najbolj nevarnih ljudi na svetu" v zameno za oprano ime pošlje na samomorilsko misijo. Morda največkrat pokaže akrobatsko nadarjeno Harley Quinn, sicer Batmanovo nasprotnico, ki jo igral Margot Robbie, tudi smrtonosni plačanec Deadshot (igra ga gologlavi Will Smith) se pojavi, v temno brozgo pa se potopi Enchantress, ki jo igra ena najbolj iskanih manekenk ta hip, Cara Delevingne.
Jokerjevih par sekund
Zaradi visokih pričakovanj, ki jih je leta 2008 visoko postavil Heath Ledger, dvajset let pred tem pa še Jack Nicholson, se že od vsega začetka največ ugibanj ukvarja s tem, ali je Jared Leto sposoben stopiti v njune, no, predvsem Ledgerjeve čevlje. David Ayer, ki je že pokazal, da zna taktično stopnjevati napetost, je Jokerju namenil zadnje, zato pa toliko bolj udarne sekunde napovednika. "Ne bom te ubil ... Le poškodoval te bom. Zelo, zelo močno," slišimo reči potetoviranega Jokerja s poblaznelim pogledom in pripravami za mučenje v rokah. Kakšen bo videti nov Joker, vemo že od 25. aprila, ko je Ayer izkoristil 75. obletnico kultnega zlobneža in objavil fotografijo zelenolasega Jokerja, ki sicer v stripovski različici o Suicide Squad nima velike vloge. Nekaj dni pozneje je studio objavil še skupinsko fotografijo preostalih članov.
Samomorilska ekipa so ...
Ekipo antagonistov sestavljajo še Jai Courtney kot Kapitan Boomerang, sicer nasprotnik Flasha, Adam Beach kot Slipknot, Karen Fukuhara kot Katana, Joel Kinnaman je vojaški izvedenec Rick Flagg, vodja organizacije Suicide Squad oziroma Task Force X, Adewale Akinnuoye-Agbaje je Killer Croc in Jay Hernandez El Diablo. David Ayer, ki ga med drugim poznamo po drami Bes o ameriški tankovski enoti v zadnjih epizodah druge svetovne vojne z Bradom Pittom in Shio LaBeoufom v glavnih vlogah, film snema po lastnem scenariju.
Premiera je napovedana za avgusta prihodnje leto, šest mesecev po tem, ko bo Zack Snyder prvič predstavil film Batman V Superman: Dawn of Justice, v katerem bo vlogo Clarka Kenta in njegove superrazličice ponovil Henry Cavill, Bruce Wayne pa bo Ben Affleck.