Kevin Spacey v Londonu prav nič ne pogreša hollywoodskega vrveža in večnih zahtev po ohranjanju dobre forme, ki se jim morajo podrejati filmski igralci. Foto: EPA
Kevin Spacey v Londonu prav nič ne pogreša hollywoodskega vrveža in večnih zahtev po ohranjanju dobre forme, ki se jim morajo podrejati filmski igralci. Foto: EPA
Sam Mendes
Sam Mendes bo v Spaceyjevem gledališču režiral Shakespearjevega Hamleta in Vihar. Foto: Reuters

Igralec, ki si je oskarja prislužil z vlogama v filmih Osumljenih pet in Lepota po ameriško, je tako navdušen nad svojim poklicem umetniškega direktorja londonskega gledališča Old Vic Theatre, da igralskega dela niti ne pogreša. Oziroma po njegovih besedah: "Moja osebna igralska kariera me ne zanima več. S tem sem opravil."



Komu se ljubi biti nenehno "in"?
Delovanje v gledališču je tudi veliko manj stresno. Kot je za časopis The Times pojasnil Kevin Spacey, se pri filmu vedno sprašuješ, kaj ti bo prinesel naslednji. Vedno moraš biti v formi, pomembno pa je tudi to, da si "in". 48-letnik si danes želi predvsem dela z ljudmi in sodelovanja pri projektih, katerih bistvo je sposobnost skupinskega dela. Sožitje med sodelavci pa je nekaj, kar je v Hollywoodu zares težko najti.

Komedija na severnem tečaju, drama v Las Vegasu
Kljub napovedi Spaceyjevega umika iz sveta filma, pa še ni treba zagnati panike. Trenutno sta namreč v postprodukciji kar dva filma, v katerih je zaigral tudi on. Film z naslovom Fred Claus je komedija o Božičkovem bratu, ki se mora preseliti na severni tečaj. Drugi film pa nosi naslov 21; gre za dramo o skupini študentov slovite univerze MIT, ki postanejo strokovnjaki za igre na srečo in v igralnicah Las Vegasa služijo milijone.