Brandon Routh je kot Superman dobro začel svojo pot. Foto: Kolosej
Brandon Routh je kot Superman dobro začel svojo pot. Foto: Kolosej
Ob glavnem igralcu je nekoliko spremenjen tudi dres, ki ga ta nosi.

Konec novembra bo tako izšel DVD, na katerem bodo zbrani vsi štirje Supermani, v katerih je svet pred zlikovci reševal Christopher Reeve. Poznavalci najtežje čakajo drugi del Supermana, ki ga je začel snemati Richard Donner, a ga je zaradi sporov zamenjal Richard Lester, ki pa filma ni le končal, ampak ga je tudi precej spremenil.

Donner ni želel biti tako humoren
Donner je leta 1978 posnel že prvi film o letečem junaku v modrem trikoju in rdeči palerini, napisal pa je tudi scenarij za drugi del, ki ga je leta 1980 že začel snemati, a ga ni nikoli končal, ker so ga zaradi sporov s producenti zamenjali. Lester je scenarij precej predelal in dal nadaljevanju dosti bolj humorno noto, kot jo je imel izvirnik in kot si je Donner predstavljal, da jo bo imelo nadaljevanje.

Kakšen sin je bil Superman?
Gledalci bodo lahko od konca novembra sami presodili, katera različica jim je bolj všeč, pri tem pa bo skušal tehtnico v prid prvemu režiserju nagniti tudi še nikoli predvajani začetek filma, drugačen konec in 15-minutni posnetek, v katerem se Marlon Brando kot Jor-El ukvarja s Supermanom in poglablja njun očetovsko-sinovski odnos.

Luksuzni tretja in četrta izdaja
Pri Warnerju bo izšlo več različic Supermanove izdaje, luksuzna bo med drugim vsebovala gledališko različico drugega dela Supermana, ki ga je na gledališke deske postavil Lester. Dobiti bo mogoče tudi luksuzni različici tretjega in četrtega filma o Supermanu, medtem ko bodo vsi štirje filmi izšli tudi kot The Christopher Reeve Superman Collection, ob nakupu katere bodo gledalci domov odnesli osem zgoščenk.