Igralec Nicolas Cage si je, da bi se izognil nepotističnemu vzponu v Hollywoodu, spremenil ime in se otresel stričevega priimka Coppola. Foto: Reuters
Igralec Nicolas Cage si je, da bi se izognil nepotističnemu vzponu v Hollywoodu, spremenil ime in se otresel stričevega priimka Coppola. Foto: Reuters

Oskarjevski igralec je pred kratkim v oddaji 60 Minutes na CBS-u razkril, da je bil po zlomu nepremičninskega trga zadolžen za šest milijonov dolarjev. Pred tem je tudi v intervjuju za New York Times leta 2019 delil podrobnosti o svojih dolgovih.

"Seveda je bilo temačno obdobje," je dejal, a poudaril, da mu je nenehno delo odvrnilo misli od propada. "Delo je bilo vedno moj angel varuh," je dejal zvezdnik filma Renfield. "Morda ni bil določen film prvorazreden, a vseeno je bilo delo. Tudi če je film na koncu klavrn, je vsem, ki delajo z mano, jasno, da ga ne delam z levo roko, da me vsakič skrbi."

Sorodna novica Neznosno breme ogromnega talenta

Cage je pred kratkim razmišljal o številnih izmed svojih filmov, ki niso nikoli prišli do kinematografov, in za GQ leta 2022 povedal: "Ko sem snemal štiri filme na leto, drugega za drugim, sem temu navkljub moral najti nekaj v njih, znotraj česar bi lahko nekaj dal. Niso vsi uspeli. Nekateri od njih so bili odlični, na primer Mandy, nekateri pa ne. Ampak se nisem pretvarjal. Torej, če je izpadlo drugače, bi rad poudaril, da mi ni bilo vseeno. Bilo mi je mar."

"Za vratom sem imel upnike in davčno upravo"
Čarovnikov vajenec
se po njegovih besedah ni obnesel, Nevidni jezdec prav tako ne. "Za vratom sem imel upnike in davčno upravo ter zapravljal 20.000 dolarjev na mesec, da sem svojo mamo držal zunaj psihiatrične ustanove. Vse se je dogajalo naenkrat."

Sorodna novica Renfield

Za oskarja je bil Cage nominiran dvakrat. Dobil ga je za vlogo samomorilskega alkoholika v romantični drami Zbogom, Las Vegas (1995), leta 2003 pa je Akademija namesto Cageu za komedijo Prilagajanje kipec dodelila Adrienu Brodyju za Pianista.

Med Cageevimi vlogami velja omeniti vlogo v World Trade Centru režiserja Oliverja Stona in v novi različici filma Mož iz protja. Nicolasa Cagea je bilo do zdaj med drugim mogoče videti v filmih Samo še 60 sekund, 8 mm, Brez obraza, Letalo prekletih, Mesto angelov in Gospodar vojne.

Tudi igralka Sharon Stone je pred kratkim spregovorila o izgubi "polovice" svojih financ zaradi ponesrečene "bančne zadeve". Matt Damon in Ben Affleck pa sta prav ta teden razkrila, da sta po prodaji svojega scenarija za film Dobri Will Hunting zapravila svojo plačo v znesku 543 tisoč evrov in da sta bankrotirala po šestih mesecih po svojem prvem uspehu, poroča IndieWire.