Moči bosta združili v prihajajočem filmu The Nightingale, ki ga ustvarjajo po literarni predlogi istoimenskega romana Kristin Hannah.

Elle Fanning Foto: Reuters
Elle Fanning Foto: Reuters

Zgodba spremlja dve sestri, Vianne in Isabelle, ki živita v Franciji med drugo svetovno vojno. Poskušata preživeti in se upreti nacističnemu režimu, ki ogroža njuno domovino, so zapisali na spletni publikaciji Nylon.

Nazadnje sta v istem filmu igrali leta 2001. Foto: EPA
Nazadnje sta v istem filmu igrali leta 2001. Foto: EPA

Produkcijska hiša TriStar Pictures se je takoj po izidu knjige, ki je bila nemudoma zelo uspešna, med kritiki in bralci, hitro dogovorila za pravice za ekranizacijo. In zdaj, po petih letih, bo roman v film pretopila francoska režiserka Mélanie Laurent, širšemu občinstvu najbolj znana kot Shosanna Dreyfus oz. Emmanuelle Mimieux, protagonistka Neslavnih barab, slovitega filma Quentina Tarantina.

Ustavili snemanje v Budimpešti
Film so po poročanju Varietyja na začetku marca že začeli snemati v Budimpešti, a so morali produkciji ustaviti zaradi ukrepov ob širjenju novega koronavirusa. Madžarska je zelo priljubljena za mednarodne produkcije, po Veliki Britaniji je to drugo največje središče filmske produkcije v Evropi. V preteklem letu so tam snemali Netflixovi seriji The Witcher in Shadow and Bone.

Elle Fanning sicer trenutno igra v Netflixovi TV-seriji All of the Bright Places, maja pa jo bo mogoče videti ob Helen Mirren v Hulujevi miniseriji Katarina Velika. Zaslovela je s filmi, kot so Mary Shelley Haife Al Mansour, Kupili smo živalski vrt Camerona Crowa, Nekje in Preslepljene Sofie Coppola, v filmu Zlohotnica in njegovem nadaljevanju, ter v mnogih drugih. 21-letnica je bila tudi do zdaj najmlajša članica devetčlanske žirije canskega filmskega festivala.

Dakota Fanning. Foto: Reuters
Dakota Fanning. Foto: Reuters

Dakota Fanning je bila letos v igralski ekipi Tarantinovega filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, sicer pa je med drugim zaslovela s filmi Vojna svetov, saga Somrak, Dekleta iz visoke družbe in Telesni čuvaj.