Kevin Spacey je dal prednost svoji gledališki karieri, ki je, kot pravi, precej manj stresna. Foto: EPA
Kevin Spacey je dal prednost svoji gledališki karieri, ki je, kot pravi, precej manj stresna. Foto: EPA
Kevin Spacey
Režije Supermana se bo ponovno lotil Bryan Singer, medtem ko preostali del igralske zasedbe še ni znan. Foto: EPA

Kevin Spacey, ki je tudi umetniški direktor londonskega gledališča Old Vic Theatre, je zanikal namigovanja, da se namerava kmalu umakniti iz sveta filma. To potrjuje tudi prevzem vloge v nadaljevanju Supermana, ki se je lani vrnil na velika platna, tokrat pa se bo predstavil pod naslovom Superman: Man of Steel.

Igralec, ki je do zdaj v žep pospravil dva oskarja (z vlogama v filmih Osumljenih pet in Lepota po ameriško), je tako režiserju Bryanu Singerju že potrdil ponoven nastop v vlogi zlobneža Lexa Luthorja.

"Rad imam filme, zato jih bom snemal še naprej," je pojasnil Spacey in hkrati priznal, da so se spremenile prioritete v njegovem življenju, zato zdaj prvo mesto zaseda gledališče.
Superman se vrača je lani po 19 letih na velikem platnu ponovno obudil stripovskega superjunaka in v ZDA takoj postal uspešnica, zato se bodo filmski ustvarjalci lotili še nadaljevanja, ki naj bi kinematografe ugledal leta 2009.

Od božične komedije do drame o igralništvu
Da se Spacey še ne bo tako hitro umaknil kameram, namigujejo tudi filmski projekti, ki ga še čakajo. Nastopil bo namreč v biografski drami o glasbenem producentu Joeju Meeku, Telstar. V filmu, ki temelji na uspešni igri z West Enda, bo zaigral v vlogi Majorja Banksa. V postprodukciji pa sta še dva filma, v katerih je zaigral tudi Spacey. Poleg komedije o Božičkovem bratu, ki se mora preseliti na severni tečaj, Fred Claus, je tu še drama o skupini študentov slovite univerze MIT, ki postanejo strokovnjaki za igre na srečo in v igralnicah Las Vegasa služijo milijone.