Resnico bo ponovno odkrival Tom Hanks. Foto: Kolosej
Resnico bo ponovno odkrival Tom Hanks. Foto: Kolosej

Razvoj filma, ki temelji na romanu avtorja Da Vincijeve šifre, je namreč ustavil studio Columbia Pictures, saj je scenarij potreben dodatne obdelave. Prvotno je bila premiera načrtovana za božični čas prihodnjega leta, sedaj pa so se ustvarjalci že sprijaznili, da se to ne bo zgodilo pred majem leta 2009.

Za projekt je sicer zadolžen z oskarjem nagrajeni scenarist Akiva Goldman, vendar pa ceh scenaristov vsem svojim članom med stavko prepoveduje pisanje in popravljanje scenarijev. Columbia Pictures je projekt preložila, ko je stavka vstopila v tretji teden. Menijo namreč, da je scenarij sicer izjemno izpoveden, da pa še ni povsem dodelan za tako ambiciozen projekt.

Režijo še enkrat zaupali Ronu Howardu
Tako kot v Da Vincijev šifri bo tudi v Angelih in demonih glavno vlogo profesorja Roberta Langdona ponovno prevzel Tom Hanks. Tudi na režiserskem stolčku ostaja isto ime, torej Ron Howard. Columbia Pictures si ponovno mane roke, saj je film Da Vincijeva šifra je v skupno blagajno iz kinematografov z vsega sveta prinesla 753 milijonov ameriških dolarjev.