Ellen kljub stavki snema naprej, zato se je nanjo usul plaz obtožb. Foto: EPA
Ellen kljub stavki snema naprej, zato se je nanjo usul plaz obtožb. Foto: EPA

Plaz obtožb se je na komedijantko usul, ker se ni pridružila kolegom tv-voditeljem, kot sta David Letterman in Jay Leno, in tako izrazila podporo protestnikom. Medtem ko so drugi prekinili snemanje oddaj, odkar se je prejšnji teden začela stavka, se je DeGeneresova odločila, da bo nadaljevala svoj šov.

"K snemanju me zavezuje pogodba"
DeGeneresova trdi, da se je za takšno potezo odločila, ker je s pogodbo zavezana ponuditi program kanalom, ki ga predvajajo. Presenečena je, ker je naletela na toliko kritik, saj programov s podobnimi pogoji, kot je na primer The Oprah Winfrey Show, ni nihče napadel.

Ellen je povedala: "Poskušam se ne zmeniti za ničesar in ne brati ali gledati televizije ali se obremenjevati z mnenji drugih ... Poskušam samo opravljati svoje delo in razložiti podporo svojim piscem. Kar je žalostno pri tem, je to, da svoje pisce stoodsotono podpiram. Rada jih imam in jih pogrešam, kar težko mi je hoditi v službo."
DeGeneresova pa naslednji teden le ne bo snemala svoje oddaje na Manhattanu, saj so tako od nje zahtevali newyorški vodje sindikatov.