Jošiko, protagonistka v filmu Drhteče koprnenje, je štiriindvajsetletnica, zaposlena kot pisarniška referentka. Foto: Kino Bežigrad

Kot prvi bo veliko platno osvetlil film Drhteče koprnenje v režiji Akika Okuja, v katerem je v središču Jošiko, junakinja ogrožene vrste sanjačev. "V lastnih očeh živahna, za druge pa dolgočasna, je junakinja prave sodobne romantične komedije," so zapisali organizatorji.

V torek sledi film Zgodba iz Kamakure Takašija Jamazakija, ki pripoveduje o mladi Akiko, poročeni s skrivnostnim romanopiscem Masakazujem Isšikijem. Z njim se preseli v Kamakuro in tedaj njeno življenje postane stalni vir čudes. Kamakura je, kot lahko preberemo na spletni strani Kina Bežigrad, kraj, kjer naravno in nadnaravno sobivata v sožitju.

Poletni dan v zakonskem življenju para, ki sta skupaj 52 let. To je dan, v katerem morata obvarovati svoj ljubljeni vrt. Foto: Kino Bežigrad

V četrtek bo kinodvorano prerasel Vrt umetnika Morija Džuničija Išikavaja, "šaljiva upodobitev poletnega dne v življenju ostarelega para, ki skupaj živi že 52 let v duhu 70. let preteklega stoletja", dokler gradbeni investitor ne odloči, da bo poleg njune zgradil stanovanjsko hišo, kar ogrozi njuno rajsko zatočišče.

Kamakura je kraj, kjer naravno in nadnaravno sobivata v sožitju. Foto: Kino Bežigrad

V petek se bo teden japonskega filma sklenil s projekcijo celovečerca Mešane dvojice Šuičija Okite. V njem se obupana Tamako Tomita po razhodu s fantom vrne v svoj rodni kraj, kjer najde razpadajoči namiznoteniški klub svoje matere. Tam spozna tudi Hisašija Hagivaro, člana kluba, ki sta ga zapustila žena in hčerka. Da bi se maščevala nekdanjemu fantu in oživila materin klub, se Tamako odloči, da bo s Hisašijem v dvojicah sodelovala na turnirju v namiznem tenisu, film opisujejo v Kinu Bežigrad.

Filmsko dogajanje so pripravili v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Ljubljani, vstop na vse projekcije je prost.