Estelle je igrala mamo raztresenega Georgea (drugi z leve). Foto: IMDb
Estelle je igrala mamo raztresenega Georgea (drugi z leve). Foto: IMDb

Estelle je s svojo izjemno odrsko prezenco in energijo navdušila številne televizijske gledalce v ZDA in po svetu. Najbolj znana je bila po svoji vlogi vročekrvne mame enega od glavnih junakov Georgea Constanze, s katero se je vedno znova vračala v zanimive zgodbe ene najbolj uspešnih situacijskih komedij vseh časov. Najbolj razvpiti so bili njeni besedni dvoboji z možem, ki ga je upodobil Jerry Stiller.

Estelle je kariero začela zgodaj, nato pa jo prekinila, da bi se posvetila družini. Foto: EPA
Estelle je kariero začela zgodaj, nato pa jo prekinila, da bi se posvetila družini. Foto: EPA

Poleg tega je nastopila v vlogi gospe Krompir v filmih o oživeli skupini igrač Svet Igrač. Tudi tam se je prelevila v materinsko vlogo, zaradi katerih je njen agent Michael Eisenstadt v izjavi za javnost dejal, da "je Estelle stalno dobivala sporočila svojih gledalcev, da jim je kot izgubljena mama. Bila je mama, ki smo jo vsi ljubili, čeprav nam je šla stalno na živce."

Estelle se je rodila leta 1928 v New Yorku in kmalu začela nastopati na različnih igralskih in glasbenih odrih. Ko se je v začetku 50. let prejšnjega stoletja poročila, je za kratek čas opustila profesionalno igranje in se posvetila svoji družini. Še vedno pa je nastopala na manjših amaterskih odrih in se počasi uveljavila kot odlična igralka in pevka. Ko so bili otroci odrasli, se je vrnila tudi na televizijske ekrane in filmska platna in nastopila v filmu Bilo je nekoč v Ameriki.

Stiller je v pogovoru za AP dejal, da je bila Estelle rojena igralka in performerka. Kar koli so producenti, režiserji ali pisci vrgli proti njej, je znala uporabiti in iz tega narediti nekaj posebnega. "V svojih vlogah sva se umetniško hranila drug od drugega. Vedno znova sva se presenečala in se gnala do boljših in boljših predstav."