Christian Oliver (3. marec 1972–4. januar 2024). Foto: EPA
Christian Oliver (3. marec 1972–4. januar 2024). Foto: EPA

Letalo je vzletelo z otoka Becquia in je bilo namenjeno proti dobrih 100 kilometrov oddaljenemu otoku Sveta Lucija. "Nekaj trenutkov po vzletu je imelo letalo težave in je padlo v ocean," so sporočile lokalne oblasti. Na kraj nesreče so prišli ribiči, potapljači in obalna straža. Poleg igralca in njegovih hčera je bil na letalu še pilot, nesreče pa ni preživel nihče.

Leta 1972 v Spodnji Saški kot Christian Klepser rojeni igralec je odraščal v Frankfurtu. V ZDA je sprva delal kot model, na igralsko pot pa se je podal leta 1994 z vlogo v 26 epizodah serije Saved by the Bell: The New Class. Med letoma 2002 in 2004 je nastopil v 28 epizodah serije Alarm für Cobra 11.

Leta 2006 je sledila vloga v celovečercu Stevena Soderbergha The Good German z Georgeem Clooneyjem in Cate Blanchett v glavnih vlogah. Dve leti pozneje je nastopil v filmu Valkyrie v režiji Bryana Singerja s Tomom Cruisom v glavni vlogi.

S Stevenom Soderberghom in Cate Blanchett na 57. Berlinalu. Foto: EPA
S Stevenom Soderberghom in Cate Blanchett na 57. Berlinalu. Foto: EPA

Oliver je pet dni pred božičem končal snemanje svojih zadnjih prizorov za prihajajoči film Forever Hold Your Peace, je poročal Deadline. Režiser Nick Lyon se je pokojnemu igralcu poklonil z objavo njune skupne fotografije na zadnji dan snemanja. "Več let sva se pogovarjala o skupni produkciji filma in končno nama je uspelo," je zapisal Lyon in dodal, da sta sodelovala pri petih projektih. "Hvala, da si bil odličen kolega, igralec in prijatelj," je še zapisal.