Scenaristi že četrti teden zasedajo hollywoodske ulice. Foto: Reuters
Scenaristi že četrti teden zasedajo hollywoodske ulice. Foto: Reuters

Predstavniki ceha ameriških scenaristov (Writers Guild of America - WGA), ki šteje kakšnih 12.000 članov, in Zveze ameriških filmskih in televizijskih producentov (AMPTP) so ponovno sedli za pogajalsko mizo na tajni lokaciji nekje v Los Angelesu. Podrobnosti pogajanj niso znane, le, da se bodo ta nadaljevala danes zvečer.

Na ulicah od 5. novembra
Sicer pa je WGA dan po pogajanjih nadaljeval s stavkovnimi stražami pred prostori sedmih studiev po petdnevnem premoru. Scenaristi so peresa odložili 5. novembra, ker niso dosegli sporazuma glede povišanja nadomestil od avtorskih pravic pri širjenju del prek novih nosilcev. Stavka je prizadela precej tv-nadaljevank, med katerimi so Obupane gospodinje in večerne pogovorne oddaje. Zavleklo se je tudi že snemanje filmov Angeli in demoni s Tomom Hanksom, Pinkville Oliverja Stonea in Shantaram režiserke Mire Nair z Johnnyjem Deppom v glavni vlogi.

Tudi na Broadwayju brez sprememb
Za pogajalsko mizo so se ponovno znašli tudi broadwayski odrski delavci z gledališki producenti, ki pa niso uspeli doseči sporazuma. Tiskovni predstavnik sindikata odrskih delavcev Local 1 Bruce Cohen je povedal, da novih pogajanj sicer ni napovedanih, da pa to ne pomeni, da so pogajanja propadla.