Z zagrebškega stadiona. Foto: Reuters
Z zagrebškega stadiona. Foto: Reuters
Goran Bregović
Najbolj poznan v tujini je Goran Bregović. Foto: EPA
S koncerta na Koševu. Foto: EPA

Na stadionu se je po mnenju organizatorjev zbralo 70.000, po podatkih policije pa 55.000 ljudi, ki so vsako pesem peli skupaj s pevcem skupine. V tej vlogi so se predstavili pevci, ki so v različnih obdobjih zaznamovali Bijelo dugme - Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa in Alen Islamović. Prvi je tudi odpel največ pesmi.

Največje uspešnice in dva dodatka
Na koncertu so bili ob poslušanju uspešnic, kot so Lipe cvatu, Đurđevdan, Nakon svih ovih godina, Selma, Hajdemo u planine in Ima neka tajna veza, pozabljeni vsi zapleti, ki so se pojavljali okoli vstopnic za koncert, občinstvo pa je zahtevalo (in dobilo) tudi dva dodatka.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije se je na koncu koncerta - ta je trajal neprekinjeno tri ure -Bregović v imenu zasedbe tudi zahvalil zagrebškemu občinstvu in dejal, da je zadovoljen, da jim je uspelo pripraviti odličen koncert. Ob Goranu Bregoviću in že omenjenih pevcih pa so na Maksimiru koncertirali še nekdanji člani zasedbe Zoran Redžić, Vlado Pravdić, Lazo Ristovski, Milić Vukašinović in Điđi Jankelić.

Še ena postaja
Pred tednom dni so se 'dugmići' zbrali na sarajevskem stadionu Koševo na prvem koncertu miniturneje, ki jih bo 28. junija popeljala še v Beograd. Moto turneje je ... ajmo curice, ajmo dječaci po refrenu ene njihovih največjih uspešnic Hajdemo u planine.

Na koncertu ni bilo incidentov, na zagrebški policiji pa so izdali podatek, da so pred koncertom zaradi različnih prekrškov (v glavnem je šlo za kršenje miru) na policijsko postajo privedli 28 oseb.