Sicer so v Slovenski filharmoniji zadnji abonmajski koncert v živo ponudili pred mesecem dni, koncerti na spletni strani filharmonije pa so mišljeni kot majhno nadomestilo za odpadle koncerte. V sklopu drugega vala v filharmoniji napovedujejo tudi božični in novoletni koncert, vendar sta oba napovedana kot koncerta presenečenja.

Tudi Slovenska filharmonija se je usmerila na splet. Foto: Slovenska filharmonija
Tudi Slovenska filharmonija se je usmerila na splet. Foto: Slovenska filharmonija

V petek, 20. novembra, ob 19.30 bo niz spletnih koncertov uvedel nastop Zbora Slovenske filharmonije in Žige Berložnika (bas), Matevža Kinka (bariton), Roka Ferenčaka (tenor), Roka Rakarja (orgle) in Tatjane Kaučič (klavir). Na koncertu z naslovom PVC 3 ‒ Vrhovi slovenske zborovske glasbe 3 bodo izvedli dela Jakoba Petelina Gallusa, Gabriela Plautziusa, Benjamina, Gustava in Josipa Ipavca, Frana Gerbiča, Radovana Gobca, Marija Kogoja, Rada Simonitija, Katarine Pustinek Rakar, Vilka Ukmarja, Marijana Lipovška, Franca Marolta in Pavla Merkuja.

RTV Slovenija je koproducent spletnih koncertov Slovenske filharmonije, ki jih bo snemal 3. program Radia Slovenija - Ars. Petkovim koncertom in koncertom siceršnjega Družinskega abonmaja bo mogoče prisluhniti v neposrednih prenosih, posnetkom prostalih pa v radijskih oddajah.

Dan pozneje bo ob 11. uri na sporedu koncert z naslovom DA! 2 ‒ Lokostrelci orkestra. Na njem bodo dela Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Vita Žuraja in drugih skladateljev izvajali Barbara Kolbl (violina), Marijana Gregorič (violina), Maja Babnik Ravnikar (viola), Petra Greblo (violončelo) in Matevž Bajde (pojoča žaga).

Večer prihodnjega četrtka, 26. novembra, bo posvečen Mozartu. Na koncertu SMS 3/1 ‒ Veličastno in mogočno, izvrstno in čudovito 1 bo mogoče prisluhniti njegovemu Divertimentu v Es-duru, za šest pihal ter Kvintetu za klarinet in godala v A-duru. Prvi koncert bodo izvedli Sorin Crudu (oboa), Nicola Bignozzi (oboa), Paolo Calligaris (fagot), Miha Petkovšek (fagot), Blaž Ogrič (rog) in Metod Tomac (rog), drugega pa klarinetist Jurij Jenko, violinista Ana Dolžan in Matic Anžej, Roberto Papi na violi in violončelist Gregor Marinko.

Sorodna novica Na pragu treh desetletij Zbora Slovenske filharmonije

Dan pozneje bo na večeru SMS 3/2 ‒ Veličastno in mogočno, izvrstno in čudovito 2 mogoče prisluhniti še Mozartovemu Kvartetu v C-duru za flavto, violino, violo in violončelo, Adagiu v C-duru za angleški rog, violino, violo in violončelo, Kvartetu v F-duru za oboo, violino, violo in violončelo, in Kvintetu v Es-duru za rog, violino, dve violi in violončelo.

V soboto, 5. decembra, bo na sporedu SIM 2 ‒ Predstavitev skladbe SRH ‒ suito za šest tolkalcev, ki jo podpisuje Milko Lazar. V sredo, 9. decembra, pa je napovedan koncert z naslovom Fratres.

RTV Slovenija je koproducent spletnih koncertov, ki jih bo snemal 3. program Radia Slovenija - Ars. Petkovim koncertom in koncertom siceršnjega Družinskega abonmaja bo mogoče prisluhniti v neposrednih prenosih, posnetkom prostalih pa v radijskih oddajah.