Zasedba s pevko in avtorico Sanao Taha na čelu prepleta različne žanre in tudi jezike. Na svojem prvem koncertu v CD-ju bo občinstvu med drugim predstavila prihajajoči novi album Bed of Love.

Skupino Malamor je leta 2014 v Ljubljani ustanovila avtorica pesmi in pevka Sanaa Taha. Foto: Cankarjev dom
Skupino Malamor je leta 2014 v Ljubljani ustanovila avtorica pesmi in pevka Sanaa Taha. Foto: Cankarjev dom

Kot so zapisali v CD-ju, se žanrsko umeščajo na razpotje kabareta, latina, svinga, soula, rockabillyja, pa vse do psihadelije in garažnega panka.

Sami so svoj žanr poimenovali postglam retromex soul-punk, dodatno razsežnost pa jim daje prepletanje različnih jezikov v besedilih, kar po oceni organizatorjev koncerta podkrepi izvirnost sporočila, ki ga v pankovsko-kabaretnem ozračju posreduje skupina na odru.

Zasedba je leta 2016 izdala prvenec Viva la libertad! in se z njim podala na turnejo v Mehiko. Leto pozneje je sledil album Daisy, oba pa sta ji odprla vrata v številne klubske in koncertne prostore.

Plošča sloni na antičnih magičnih besedilih
Na koncertu bodo glasbeniki izvedli tudi skladbe s prihajajočega novega albuma Bed of Love, ki so ga ustvarili in posneli lani, ko jim ga zaradi epidemije koronavirusa ni uspelo predstaviti koncertno. Plošča sloni na antičnih magičnih besedilih iz Mezopotamije, Egipta in Grčije, ki jih je avtorica proučila in poustvarila v skladanju pesmi. "Bed of Love je posthipi z etno, orientalistično težnjo," so zapisali v CD.

Poleg Sanae Taha bodo nastopili kitarist Luka Ropret, trobentač Jaka Hawlina, basist Gregor Cvetko, bobnar Blaž Celarec in kot posebni gost pianist Jože Šalej.

Koncert bo na ogled brezplačno v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma. Posnetek bo na voljo še 24 ur po premieri.