Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Koncert je zaradi grožnje koronavirusa odpovedan. Če bo prestavljen na poznejši datum, bomo o tem poročali tudi na MMC-ju.

Na odru Gallusove dvorane bodo ob 20. uri prvič po tridesetih letih v Sloveniji spet nastopili trije združeni džezovski orkestri, Big band RTV Slovenija, Jazz orkester Hrvaške radiotelevizije in Big band Radiotelevizije Srbija. Koncert je del turneje projekta Jumbo Big band, zatem bodo nastopili še v Zagrebu in Beogradu.

S srečanjem bodo obudili veliki džezovski projekt – Jumbo Big band, v katerem so prav ti orkestri skupaj v Sloveniji nazadnje nastopili leta 1990 pod vodstvom legendarnega Jožeta Privška.

Džezovski sestav bo napolnil dvorano s skladbami, prirejenimi prav posebno za tri big bande. Tokrat bo glasbenike vodil Vladimir Nikolov, priznani dirigent iz Severne Makedonije.

Prvo obuditev po devetindvajsetih letih je priredil lanski džezovski festival v Novem Sadu, kjer je Jumbo Big band navdušil občinstvo pod vodstvom priznanega Sigija Feigla. Ob njem je bil v produkciji TV Slovenija posnet tudi dokumentarni film, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi.

Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj.

Jumbo Big band, gostovanje Big banda RTV Slovenija v Novem Sadu, glasbeno-dokumentarna oddaja