Foto:
Foto:
Leeloojamais so lani prepevali najboljšo pop pesem.
Kingstoni so se zahvalili za srf za najpogosteje predvajano pesem lanskega leta.
Voditelja SRF-a Jure Sešek in Vesna Milek sta krmarila med nominiranci in dobitniki nagrad.

Na prireditvi v mariborskem Narodnem domu so nagrado za najboljšo rock pesem podelili Alyi za Fluid. Leeloojamais so po mnenju glasbenih urednikov posneli najboljšo pop pesem - Ne zameri mi. Za najbolj predvajano skladbo je nagrado iz rok misice Žive Vadnov in vročega Fredija Milerja prejela skupina Kingston, saj smo lani največkrat slišali pesem Ko sije luna na obalo. Svojega zmagovalca - hit leta - so izbrali tudi poslušalci in med Alyo, Atomik Harmonik in Leelojamais izbrali pesem Atomik Harmonik Brizgalna brizga.

Nominiranci vseh štirih kategorij
V treh kategorijah je bilo po devet nominirancev, medtem ko so bili med skladbami, ki jih je izbiralo poslušalstvo, znani samo končni trije finalisti. Za najboljšo rock skladbo so se s po dvema skladbama potegovali Alya (Alya in Fluid), Dan D (Čas, Plešeš) Tabu (Greh, V soju luči) in Siddharta (Ring, T. H. O. R.), z eno pa Šank Rock (Delam, kar paše mi). Med tri velike finaliste so se prebili Alya, Siddharta in Dan D, obe skupini pa je premagala Alya.

V kategorijo, v kateri so se izvajalci potegovali za nagrado za najboljšo pop pesem, so glasbeni kritiki uvrstili Trkaja (Dihi z mano, Vse, kar 'mam), 6 pack Čukurja (No. 1 žena), Majo Slatinšek (Slovo brez mej), Anjo Rupel (Vse) ter skupine Posodi mi jurja (Hvala ti mala), Kingston (Luna nad obalo), Leeloojamais (Ne zameri mi), Avia band & Jasmino Cafnik & Dareta (Sava šumi). Ne zameri mi je bila pesem, ki so jo izbrali za najboljšo, izmed finalistov pa so izpostavili še
Trkaja in skupino Kingston.

Slednji so nato prejeli nagrado za pesem, ki smo jo v preteklem letu največkrat slišali na radijskih valovih. Zelo pogosto sta bili predvajani še pesmi Fluid in Brizgalna brizga. Če ste vključili radijski sprejemnik, pa ste imeli tudi veliko možnosti, da slišite Bepop, skupno zasedbo Avia band & Jasmina Cafnik & Dare, duo Platin ali Tabu.

Zabavali so poslušalce ...
Prireditev sta povezovala Jure Sešek in Vesna Milek. Na odru so se jima pridružili tudi številni glasbeni gostje. Poslušalstvu v dvorani Narodnega doma in doma pred radijskimi ali televizijskimi sprejemniki so se tako z nominiranimi pesmimi predstavili Alya, Kingston, duo Platin, Leelojamais, Šank rock, Atomik Harmonik in Avia band & Jasmina Cafnik & Dare.

Brez Fredija Milerja ni šlo
Svoj prispevek k drugi izvedbi Slovenskega radijskega festivala so dali tudi predstavniki različnih medijev, med drugim Andrej Karoli, Barbra Drnač, Vojko Gačnikar, Tamara Pirih in Dejan Vedlin, ki so komentirali glasbeno udejstvovanje nominirancev, izbirali pa so tudi glasbeni fenomen leta. Največ jih je izpostavilo preboj Fredija Milerja na našo glasbeno sceno.