Rowlingova ponovno piše v škotskih kavarnah, le da se tokrat pripravlja detektivska zgodba. Foto: EPA
Rowlingova ponovno piše v škotskih kavarnah, le da se tokrat pripravlja detektivska zgodba. Foto: EPA
Pisateljica bo verjetno vedno zaznamovana s Harryjem Potterjem. Foto: EPA

Pisateljico so opazili, ko je pisala v neki škotski kavarni. V škotskih kavarnah je nastajal tudi Harry Potter. Zdaj zelo bogata pisateljica se je, preden je zaslovela, težko prebijala in je zato, da bi varčevala z gretjem, raje pisala v kavarnah.

V tistem času je J. K. skrbela za svojo majhno hčer, zato ji je preostalo zelo malo časa za pisanje. Vedno, ko se je ponudila priložnost, je oddirjala v najbližji lokal in pisala kolikor je le mogla, da bi končala prvo knjigo o Harryju.

Pisala bo tisto, kar bo želela
Pisateljičin mož je na edinburghškem literarnem festivalu dejal, da se bo Rowlingova lotila pisanja detektivskih zgodb, zdaj ko je s Harryjem Potterejm pri koncu. Temu pa pisec detektivk Ian Rankin dodaja, da je dobro, da ni opustila pisanja v kavarnah.

Rowlingova pa je v nekem intervjuju pred mesecem dni dejala, da verjetno ne bo ponovila uspeha Harryja Potterja, in potrdila, da načrtuje pisanje nove knjige. Povedala je še, da bo naredila točno tako kot pri Harryju, napisala bo tisto, kar bo sama resnično želela.