Do prvega maja - o ljubezni ali o čemer koli drugem, da le pišete! Foto:
Do prvega maja - o ljubezni ali o čemer koli drugem, da le pišete! Foto:
MMC-jev blog (Shia)
Shia 'bi bila pomlad' ... Foto: MMC RTV SLO

Prvi maj je namreč zadnji dan, ko lahko še objavite svoje bloge (z zaznamkom "literarni natečaj"), izmed katerih bo žirija nato izbrala 80 najboljših in jih v družbi dvajseterice po izboru bralcev objavila v knjigi. Po enega izmed sodelujočih na natečaju vsako nedeljo ob 19.30 Petra Kovič gosti tudi na Valu 202, v oddaji Valodrom.

"Ko v mislih vidim te, / mi v žilah kri zavre / in ko tako začutim te, / ves svet za mé umre;" denimo v eni svojih objav piše Pirchy, zadnji teden ena izmed bolj aktivnih "tekmovalk". "Olja na sreče plamen prilivaš, / a jaz ne vem, kako naj pokažem / in kaj naj v zameno ti drugega dam / kot pesem to svojo brez ritma in rim," piše v drugi pesmi. Za literarni natečaj je pesem najboljše, kar lahko človek da, na tem mestu dodajamo mi.

"Prisluhniti življenju / in mu kot otrok reči veliki da / pustiti si biti v besedi z njim, / ki je enaka tvoji, / a različna od mene," nas na Walta Whitmaana s svojim vitalizmom spominja še čisto sveža objava Dindimene. Žalostna zvezdica je dolgo pesem namenila "svoji frendici", narkomanki, in se z ganljivim poklonom spomnila na svojo mamo.

Sicer pa ne verjamemo, da imajo pesniško žilico samo dekleta ... kje ste, fantje? Boljše odrivne deske, kot je objava v antologiji, si nadobuden pesnik ali pesnica najbrž ne more želeti.