Glavni vlogi v filmu imata Gina Gershon in Louis Garrel. Foto: IMDb
Glavni vlogi v filmu imata Gina Gershon in Louis Garrel. Foto: IMDb

To bo mednarodna premiera za novi film štirikratnega oskarjevca.

Zgodba ima več vzporednic s tamkajšnjim dogajanjem, saj je v središču ameriški par, ki je prišel na mednarodni filmski festival. Prevzeta sta nad čarobnostjo kina in očarljivostjo ter lepoto Španije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Značilni romantični zapleti se začnejo, ko dekle začne ljubezensko razmerje z odmevnim francoskim filmskim režiserjem, fant pa se zaljubi v domačinko, še piše AFP.

Ljubezen do evropskih mest
Tudi najnovejši projekt 84-letnega ameriškega režiserja upodablja njegovo ljubezen do evropskih mest. V njem v prevladujoče evropski zasedbi med drugim nastopajo avstrijski igralec Christoph Waltz, ameriška igralka Gina Gershon, francoski igralec Louis Garrel ter španski igralec in igralka Sergi Lopez in Elena Anaya.

Wallace Shawn in Elena Anaya v filmu Rifkin's Festival. Foto: IMDb
Wallace Shawn in Elena Anaya v filmu Rifkin's Festival. Foto: IMDb

Kljub negotovosti ob pandemiji novega koronavirusa bo filmski festival, največji v špansko govorečem svetu, potekal kot načrtovano – to je med 18. in 25. septembrom. To bo že drugi Allenov film, ki bo odprl festival v San Sebastianu. Prvi ga je Melinda in Melinda, leta 2004, tedaj so mu tudi podelili nagrado za življenjske dosežke.

Prikaz filma bo velik trenutek za Allena tudi zato, ker je njegova kariera letos obstala zaradi gibanja #jaztudi. Danes 34-letna Dylan Farrow, posvojenka Mie Farrow in Allena, je očima obtožila, da jo je spolno nadlegoval leta 1992, ko je imela sedem let. Režiser obtožbe, ki jih je kot prva izpostavila njegova tedanja partnerica Mia Farrow, ves čas zavrača. Prav tako so ga obtožb oprostili po dveh ločenih preiskavah.

Woody Allen se je rodil leta 1935 v Brooklynu v New Yorku. Foto: AP
Woody Allen se je rodil leta 1935 v Brooklynu v New Yorku. Foto: AP

Dylan vsa leta vztraja pri svojih trditvah, družina pa je ves ta čas razdeljena. Mama in brat Ronan Farrow sta trdno na njeni strani, drugi brat Moses pa zagovarja očeta.

Sorodna novica Deževen dan v New Yorku

A razburjenje ob obtožbah spolnih zlorab je spodbudilo nasprotovanje javnosti njegovim filmom, lani je bila njegova romantična komedija Deževen dan v New Yorku predvajana le v določenih državah, v ZDA je ni bilo na velikih platnih.

Letos konec aprila je izšla tudi Allenova avtobiografija z naslovom V zvezi z ničimer (Apropos of Nothing), potem ko se je že zdelo, da bi se zaradi obtožb proti Allenu utegnili založniki umakniti od izdaje. Nazadnje je knjigo izdala ameriška založba Arcade Publishing, kmalu za tem pa prevoda tudi že francoska Éditions Stoc in nemška založba Rowohlt.