Foto:
Foto:
Katja Povše v predstavi Ikarjev let

V tekmovalnem delu lahko sodelujejo le predstave, v katerih nastopa en lutkar, pomagata pa mu lahko en tehnični sodelavec in glasbenik. Predstave so lahko namenjene otrokom, mladim ali odraslim, festival pa dopolnjujeta še mojstrski program in ulične prireditve. Med 16. in 21. aprilom se bodo z najboljšim, kar so ustvarila v dveh letih, predstavila lutkovna gledališča iz 12 evropskih držav. Iz Ljubljane bosta na Poljskem gostovala projekta lune Ornik Lalanit in Katje Povše Ikarjev let.

Za tiste z veliko domišljije
Ornikova je zgodbo za Lalanit postavila na temeljih stare ljudske pravljice Repa velikanka. Burleska za eno igralko, enega harmonikarja in veliko domišljije, kot so jo označili v Lutkovnem gledališču, je primerna za otroke, starejše od treh let.

O osebi, ki uide iz besedila
Nekoliko starejšim obiskovalcem pa je namenjena detektivka Ikarjev let, v kateri zanke rešuje Hubert Lubert, po poklicu romanopisec. "In ker sem romanopisec, pišem romane. In ker pišem romane, imam opravka z osebami. No, in zdaj je ena od teh oseb mrknila. Iz besedila. Pravkar sem začel nov roman, do zdaj sem napisal šele deset, največ petnajst strani, pa mi je iz njega že izginil glavni lik. Prosim vas, gospod detektiv, najdite ga in poskrbite, da pride ta 'mulc' Ikar čim prej nazaj," se je predstavil Hubert.