Objekt Črni les je bil najprej motel, nato pa dom za starejše občane, a so ga bili takratni lastniki leta 2004 zaradi afere prisiljeni zapreti. Foto: BoBo
Objekt Črni les je bil najprej motel, nato pa dom za starejše občane, a so ga bili takratni lastniki leta 2004 zaradi afere prisiljeni zapreti. Foto: BoBo

V prodajnem postopku, ki ga je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) začela letos poleti, je najboljšo ponudbo za nakup nepremičnine oddalo domače podjetje Žipo Lenart.

"Novi lastnik prihaja iz lokalnega okolja, v katerem je že prepoznaven in cenjen, njegova dejavnost sega na področja poljedelstva, živinoreje in predelave lesne biomase," so povedali v DUTB-ju. Višine kupnine niso želeli razkriti.

Odločitve o dejavnosti še ni
V družbi Žipo Lenart pojasnjujejo, da so po daljših pogajanjih z DUTB-jem dosegli dogovor o nakupu objekta. "Menimo, da je neizkoriščenost tega objekta izgubljena priložnost za lokalno okolje. Prav zato je v našem podjetju že nekaj časa zorela ideja o nakupu in oživitvi tega objekta," je povedal direktor Janez Krajnc. Kot zanimivost je navedel, da je hotel gradilo podjetje Agrokombinat Lenart, ki je predhodnik njihovega podjetja.

Odločitve, katera dejavnost se bo v tem objektu izvajala, še niso dokončno sprejeli. "V ta namen izvajamo poglobljeno in obširno študijo izvedljivosti posamezne primerne dejavnosti za ta objekt. Želimo, da se v njem izvaja dejavnost, ki bo primerna za naše lokalno območje in vzdržna na dolgi rok. Torej takšna, da bo prispevala k ustvarjanju številnih razvojnih možnosti, še posebej novih delovnih mest," je povedal Krajnc. "Želimo in prizadevamo si, da iz trenutno 'spečega' objekta ustvarimo uspešno zgodbo, ki ne bo prispevek le našemu podjetju, temveč širši okolici Slovenskih goric," je še dodal.

Motel, dom upokojencev, nesojeni center za tujce ...
Objekt Črni les je bil pred prehodom pod okrilje DUTB-ja v lasti družbe Probanka Leasing. Najprej je bil motel, nato pa dom za starejše občane, a so ga bili takratni lastniki leta 2004 zaradi afere prisiljeni zapreti.

V preteklih letih so poskušali objekt že večkrat prodati, naprej za dva milijona evrov, nato se je cena nižala, a do zdaj ni bilo zanimanja za nakup.

V Občini Lenart si po besedah župana Janeza Krambergerja želijo, da bi se v Črnem lesu nadaljevala turistična dejavnost. Tudi zato so bili na začetku tega leta odločno proti predlogu vlade, da se v tem objektu vzpostavi center za tujce.