Ambrož Jakop vsako leto preteče več kot 3.000 kilometrov. Foto: Miran Antončič
Ambrož Jakop vsako leto preteče več kot 3.000 kilometrov. Foto: Miran Antončič
false
Ekipa prijateljev teče za dober namen. Foto: Miran Antončič
false
Na pot so s prvomajsko budnico ob šesti uri zjutraj v Logatcu tekače pospremili domači godbeniki z mažoretkami. Foto: Miran Antončič

V preteklih dveh dneh so že pretekli 250 kilometrov od Hodoša do Logatca. Danes tečejo od Logatca do mejnega prehoda Sečovlje. Skupaj bodo pretekli približno 375 km. V sodelovanju s Humanitarnim društvom Križemrok zbirajo denar za letovanje otrok s posebnimi potrebami iz dnevnih oddelkov CUDV-ja Dolfke Boštjančič, Draga.

Ambrož Jakop vsako leto preteče več kot 3.000 kilometrov. Zadnjih nekaj let teče ultramaratone. Njegov najdaljši ultramaraton je bil tek okoli Blatnega jezera na Madžarskem, ko je odtekel 221 kilometrov. V šali pravi: "Tečem, ker se mi ne da hoditi."
.

Vse, ki bi še želeli prispevati, lahko denar nakažejo na račun Humanitarnega društva Križemrok.
.
TTR KRIŽEMROK: SI56 6100 0000 8119441
NAMEN NAKAZILA: peljimo jih na počitnice
KODA NAMENA: CHAR
SKLIC: 00 29042016
.
Humanitarno društvo Križemrok, Kamniška grapa 141, 2351 Kamnica, Delavska hranilnica Maribor


.
Tokrat s prijatelji Ambrož Jakop teče za dober namen, da omogočijo brezskrbne počitnice skupini otrok s posebnimi potrebami. Po pretečenih 250 kilometrih je Ambrož zaradi hudega vnetja gležnja predal vodenje dobrodelnega teka prijateljici Sari Kavčič, ki bo danes pretekla zadnjo etapo od Logatca do Sečovelj. Na pot so s prvomajsko budnico ob šesti uri zjutraj v Logatcu tekače pospremili domači godbeniki z mažoretkami.

Sara Kavčič, ki je danes prevzela vodenje dobrodelnega teka, je vzgojiteljica v oddelku z malčki s posebnimi potrebami, zato dobro ve, kako veliko jim pomenijo počitnice. Koliko denarja bodo zbrali s tekom Slovenska diagonala Hodoš Sečovlje, bo znano v nekaj dneh. Že pred štartom teka je bilo na računu zbranih nekaj več kot dva tisoč evrov.

Dobrodelni tek za otroke po Sloveniji
Dobrodelni tek za otroke po Sloveniji