Prireditev je priložnost za promocijo turistične ponudbe Moravč. Foto: Miro Štebe
Prireditev je priložnost za promocijo turistične ponudbe Moravč. Foto: Miro Štebe
Prvomajsko srečanje v Tuštanju

Pri organizaciji srečanja sodelujejo tako rekoč vsi krajani, že vrsto let pa se trudijo, da z zanimivim programom zapolnijo tako rekoč ves prvomajski dan. Sprva so svoja srečanja pripravljali pri gradu Tuštanj, zadnja leta pa ga pripravljajo na območju športnega parka »Cegvnca«, kjer imajo več prostora in lažji dostop do prireditvenega prostora. Dopoldne začno z zabavnimi prireditvami za najmlajše, zberejo pa se tudi lastniki starih vozil s svojimi lepotci in se z njimi zapeljejo na prijeten krožni izlet po Moravški dolini. Popoldne je dogajanje pod velikim šotorom in v njegovi okolici bolj namenjeno starejšim, čeprav tudi otroci še vedno lahko pridejo na svoj račun.

V Tuštanju iz leta v leto beležijo boljši obisk. Ugotavljajo, da so se prav odločili, ko na srečanju manj pozornosti namenjajo poslanstvu prvomajskih praznikov, več pa temu, da se njihovi gostje pri njih sprostijo, zabavajo in imajo lepo - praznično.

Prireditev je tudi priložnost za promocijo turistične ponudbe Moravč in tamkajšnjih društev, organizatorji pa ob tem posebno pozornost namenjajo tudi varovanju narave. Že dan po srečanjih v Tuštanju, krajani prizorišče tako temeljito pospravijo, da ne ostane nobenega dokaza, da se je pred kratkim tam zabavalo več tisoč ljudi.

Prvomajsko srečanje v Tuštanju