Tekmovalci so se v metu motorke pomerili že petič zapored. Foto: BoBo
Tekmovalci so se v metu motorke pomerili že petič zapored. Foto: BoBo
Zmagovalec motorno žago zalučal 9,9 metra daleč

Tradicionalnega srečanja, na katerem se tekmovalci pomerijo v metu skoraj 9,5 kilograma težke motorne žage, se je udeležilo lepo število tekmovalcev in obiskovalcev.

Tekmovanje, ki ga je v kočevskem športnem parku Gaj organiziralo Društvo za turizem, rock, rekreacijo in relaksacijo Kočevje, je potekalo v dveh delih.

Tekmovalci so se v kvalifikacijah z dvema metoma potegovali za uvrstitev v končnico tekmovanja. V finalu pa se je nato pomerila osmerica z najdaljšimi meti. Vsak finalist je imel na voljo tri mete.

Zmaga ostala v Kočevju
Domači ljubitelji tega hitro razvijajočega se športa so sicer pesti najbolj stiskali za kočevskega tekmovalca Denisa Sevenška, trikratnega zaporednega svetovnega prvaka na prvih treh tekmovanjih. Strastno navijanje je očitno pomagalo, saj je na petem svetovnem prvenstvu Sevenšek znova pometel s konkurenco. Motorko je zalučal 9,9 metra daleč.

Obiskovalci so si poleg tekmovanja lahko ogledali tudi izdelavo lesenega kočevskega medveda, ki je nastal pod spretnimi rokami Jožeta Volfa, Denis Vidmar pa je predstavil svojo zbirko redkih in dragocenih motornih žag.

Zmagovalec motorno žago zalučal 9,9 metra daleč