Tekmo legend so spremljali številni obiskovalci. Foto: Miro Štebe/TV Slovenija
Tekmo legend so spremljali številni obiskovalci. Foto: Miro Štebe/TV Slovenija
false
Peter Prevc je povsod, kjer se pojavi, v središču pozornosti. Foto: Miro Štebe/TV Slovenija
Stari orli še niso za odpis

Tekmovanje je bilo, tako kot v prejšnjih letih, namenjeno tekmovalcem v smučarskih skokih, ki so že sklenili svojo športno pot, vsakič pa na tekmovanje pridejo tudi najvidnejši zdajšnji in nekdanji reprezentančni smučarski skakalci. Letos sta bila tako med drugimi v sodniški ekipi tekmovanja tudi Peter Prevc in Robert Kranjec, med gosti in tekmovalci pa je bilo še več znanih skakalcev in smučarjev. Čeprav rezultati na tem tekmovanju pravzaprav niso tako pomembni, so stari orli ponovno dokazali, da še obvladajo skakalne veščine in da jim borbenosti ne manjka.

Tekmovanje je potekalo po posebnih, za gledalce še posebej privlačnih pravilih, vsi udeleženci pa so poudarjali, da je predvsem pomembno druženje mladih in starih skakalcev ter njihovih privržencev.

Na pobudo Bojana Križaja pa so se naši najboljši smučarski skakalci družili že včeraj. V restavraciji Tabor v Podbrezju, kjer so zapriseženi podporniki naših zimskih športnikov, saj so imeli v družini tudi več skakalcev, so gostili resnično smetano slovenskega in svetovnega smučarskega skakalnega športa.

Manjkal je le Benkovič
Verjetno še ni bilo srečanja, na katerem bi se zbralo toliko sedanjih in nekdanjih legend smučarskih skokov in poletov s tako zvenečimi naslovi, saj so se zbrali naši svetovni prvaki, zmagovalca svetovnega pokala - dobitnika velikega kristalnega globusa, dva svetovna rekorderja in seveda vodstvo te smučarske panoge. Zaradi drugih obveznosti na srečanje ni mogel le Rok Benkovič, gostitelji pa so svoje znamenite goste tudi prijetno presenetili. Vsak izmed legendarnih skakalcev je prejel steklenico arhivskega vina z letnico njegovega rojstva.

Dražba rumene majice
Med druženjem so začeli tudi dražbo rumene majice vodilnega v svetovnem pokalu, ki jo je Peter Prevc nosil na eni izmed tekem pretekle sezone. Dražba bo potekala na spletni strani Nordijskega smučarskega društva Tržič FMG do 16. maja, z zbranim denarjem pa bodo pomagali mladim skakalcem tržiškega društva pri nakupu opreme.

Stari orli še niso za odpis