Fras pravi, da bo
Fras pravi, da bo "dal vse od sebe, da bom mestno upravo vodil strokovno in korektno". Foto: BoBo
Opozicija Fištravcu očita izgubo kompasa

Fras bo po navedbah županovega kabineta delo začel 1. novembra za največ šest mesecev. Fras je namreč trenutno poklicni župan občine Sv. Trojica v Slovenskih goricah, ko pa bo uradno postal v. d. direktorja mariborske mestne uprave, bo župansko delo začel opravljati nepoklicno. Bremeni ga tudi kazenska ovadba zaradi domnevnega prirejanja razpisa za opravljanje šolskih avtobusnih prevozov.

"Hkrati s podpisom njegove pogodbe so stekli tudi postopki za javni natečaj za položaj direktorja mestne uprave Maribor," so še sporočili z občine.

Fištravec za Frasa pravi, da je "aktiven in energičen zagovornik pravic slovenskih občin" ter da bo s tako zagnanostjo opravljal tudi svoje novo delo. "Prepričan sem, da bova midva skupaj dobro sodelovala in da bo dobro sodeloval s celotno mestno upravo. Vzeli smo si čas, da smo izbrali primernega, strokovnega kandidata. Gospoda Frasa odlikujejo številne izkušnje na področju lokalne samouprave, in menim, da smo se odločili pravilno," je dodal mariborski župan.

Fras je zagotovil, da bo "dal vse od sebe, da bom mestno upravo vodil strokovno in korektno, pri čemer mi bodo pomagale dosedanje izkušnje na tem področju". "Zagotovo imam ambicije, da tega položaja ne bi zasedel zgolj za določen čas, bo pa ta vmesni čas pokazal, kaj lahko skupaj naredimo," je navedel.

Težave z vodjo mestne uprave
Mariborska občina je po razrešitvi načelnika mestne uprave Bojana Babiča pred mesecem dni delovala brez vodje, zaradi česar je opozicija prejšnji teden celo zahtevala odpoklic župana. Očita mu, da je ravnal nezakonito, ko je ob županski opravljal še nekatere funkcije v. d. direktorja mestne uprave.

Na seji mestnega sveta prejšnji teden Fištravec tudi ni želel dati na glasovanje predloga za glasovanje o svojem odpoklicu. Seja je bila nato prekinjena, znova pa se sestajajo danes.
Fras je že četrti direktor mestne uprave v času županovanja Fištravca. Prvi je bil Marko Žula, drugi Damjan Lah.

Opozicija Fištravcu očita izgubo kompasa