Kanglerju naj bi do službe v mediju pomagale tudi izkušnje iz poslanskih klopi. Foto: BoBo
Kanglerju naj bi do službe v mediju pomagale tudi izkušnje iz poslanskih klopi. Foto: BoBo

Po poročanju Večera je direktor družbe Drago Slameršak dejal, da se je Kangler prijavil na septembrski razpis in da je bil izbran med štirimi kandidati, med katerimi je bil po Slameršakovih besedah najkompetentnejši.

"Pretehtale so Kanglerjeve delovne izkušnje, poznavanje določenih funkcij, ki jih je opravljal v mednarodnem prostoru, in izkušnje s pridobivanjem sredstev EU-ja, ki bi družbi lahko omogočile prijavo na evropske projekte," je dejal za Večer.

Za Slovensko tiskovno agencijo pa je pojasnil, da so ugotovili, da je "zaradi mednarodnih izkušenj, ki si jih je pridobil v obdobju poslanca DZ-ja, ko je bil član odborov in komisij, ki so zastopali Slovenijo v EU-ju, in zaradi uspešno izvedenih evropskih projektov Mestne občine Maribor v njegovem obdobju, primeren kandidat".

Kangler bo zaposlen za določen čas dveh let, tri mesece pa bo na poskusni dobi. Ni sicer znano, kdaj bo začel opravljati delo.

Družba Radio Tednik Ptuj je sicer izdajateljica Radia Ptuj in časopisa Štajerski tednik. Odgovorna urednica Štajerskega tednika Simona Meznarič sicer opozarja, da Kangler ne bo zaposlen na Štajerskem tedniku, kot je sprva poročal Večer.

Zanikan dolg v znesku 200.000 evrov
Oba s Slameršakom sta še zanikala informacijo, da naj bi imel Štajerski tednik 200.000 evrov dolga. "V tem trenutku družba nima odprtih obveznosti in dolga v tem znesku," je dejal Slameršak. Večer sicer navaja, da je imelo podjetje Radio Tednik Ptuj lani po podatkih Ajpesa dobrih 70.000 evrov izgube.

Po Večerovih neuradnih informacijah naj bi Kanglerju do službe pomagal solastnik družbe Andrej Hladnik, Slameršak pa navaja, da v postopku iskanja kandidata za sistemizirano delovno mesto ni sodeloval nobeden izmed solastnikov družbe.