Eden izmed občanov na protestu v sredo s svojo položnico za ogrevanje. Foto: TV Slovenija
Eden izmed občanov na protestu v sredo s svojo položnico za ogrevanje. Foto: TV Slovenija

Direktor Komunale Trbovlje Igor Glušič je sicer že v sredo na protestu dejal, da bodo dali občanom možnost obročnega odplačevanja astronomsko visokih zneskov na decembrskih položnicah ‒ tudi več kot 400 evrov za 60 kvadratnih metrov veliko stanovanje.

Zdaj pa so predstavili še konkretne ukrepe, ki bodo vplivali na ceno ogrevanja za januar, torej na tiste, ki jih bodo prejeli februarja. "V mesecu januarju bomo vsem gospodinjstvom ob položnicah, ki bodo izdane na začetku februarja, izdali popust v vrednosti 15 odstotkov na ceno ogrevanja in akontacijo. Od 1. februarja dalje pa se bo cena za ogrevanje znižala z zdajšnjih 159 evrov na 129 evrov za megavatno uro brez DDV-ja," je za TV Slovenija dejal Glušič.

Megavatna ura ogrevanja je decembra znašala kar 202 evra, razlog za to pa je bila tudi visoka cena plina, ki je bila ob nakupu zelo visoka, dodatno pa k visokemu znesku na položnici prispeva tudi velika poraba energije v zimskih mesecih.

Kot je še poudaril direktor, nikomur v Trbovljah ne bodo odklopili daljinskega ogrevanja, uporabnikom pa ponujajo obročno odplačevanje ogrevanja; pri tem imajo vsaj nekateri možnost sofinanciranja cene ogrevanja z uveljavitvijo subvencije, ki jo tudi to ogrevalno sezono omogoča občina Trbovlje, je poročal Radio Slovenija.

Kako bodo v Trbovljah pomagali občanom?