Ljubljanski župan Zoran Janković pravi, da se gradbene jame zdaj prodajajo. Foto: BoBo
Ljubljanski župan Zoran Janković pravi, da se gradbene jame zdaj prodajajo. Foto: BoBo

Predvsem severni del središča Ljubljane naj bi v nekaj letih dobil popolnoma drugačno podobo. Zlatarna Celje je pred kratkim kupila prostor nasproti Bavarskega dvora oziroma bodočega hotela Intercontinental. Tam naj bi zgradili še eno stolpnico, za katero je že sprejet prostorski načrt in kjer bi bil prav tako hotel skupaj z razkošnimi stanovanji.

Na drugi strani Slovenske ceste te dni končujejo garažno hišo Kozolec 2. Le nekaj ulic stran naj bi po besedah župana Zorana Jankovića aprila začeli graditi sosesko Schellenburg na območju starega Kolizeja, v kateri pa seveda ne bo operne dvorane, kot je bila zamišljena v prvem predvidenem projektu.

"Dejstvo je tudi, da se v Ljubljani dogaja nekaj novega, kar smo dolgo čakali. Zato bo tudi več komunalnega prispevka. Jame, ki so bile dolgo črne točke Ljubljane, se zdaj prodajajo," je povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Prodana naj bi bila tudi stanovanja na območju Frankopanske ulice v spodnji Šiški. V Črnučah bodo že prihodnji mesec predali v uporabo nova stanovanja, ob tem pa bodo odprli tudi novo odbojkarsko dvorano.

Med stanovanjskimi gradnjami velja omeniti še začetek gradnje soseske Tribuna na območju Prul, kjer so stvari stale zaradi izjemnih arheoloških odkritij. Še vedno pa ostajata odprta nevarna gradbena jama pri Celovških dvorih, razpadajoč Bežigrajski stadion, veliko vprašanje pa je tudi, kdaj bodo začeli graditi nov potniški center.