Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Mestna občina Maribor je danes prejela inšpekcijsko odločbo Inšpektorata RS za okolje in prostor za most na Mariborskem otoku, in sicer da mora takoj po vročitvi odločbe fiksirati ograjo mostu na delih, kjer do sedaj ni bila izvedena na tak način. V odločbi je prav tako zahtevano, da se nemudoma uredi tudi na določenih delih neravna pohodna lesena konstrukcija mostu," pojasnjujejo na mariborski občini (MOM).

"Mestna občina Maribor je k izvedbi zahtevanih izboljšav pristopila nemudoma in bo uredila tako ograjo kot leseno pohodno površino, kjer bo nameščena talna obloga. Na tak način bomo kopalcem in obiskovalcem Mariborskega otoka zagotovili varnejši prehod čez most," so dodali in poudarili, da gre za začasno ureditev mostu in da bo ta dokončno urejen po koncu kopalne sezone.

Mariborska občina je pristopila k obnovi mostu na Mariborski otok v začetku leta. Dela izvaja podjetje Senmed, s katerim so podpisali pogodbo v višini nekaj več kot pol milijona evrov. Dela bi moral izvajalec zaključiti do začetka letošnje kopalne sezone, a mu to ni uspelo. Kljub temu so kopališče odprli 3. julija, nekaj dni po sprva predvidenem odprtju.

Številni obiskovalci so bili ogorčeni, ker je žičnata ograja na mostu pripeta le s plastičnimi vezicami, lesena pohodna površina pa sestavljena iz neenakomerno položenih desk in štrlečih vijakov.

"Mariborski otok je biser Maribora in edino letno kopališče, do katerega vodi izključno ta most. Varovalna ograja pripeta z vezicami, neravna površina in obupen smrad so nekaj, česar si to mesto niti ne želi niti ne zasluži," je v sporočilu županu Saši Arsenoviču zapisal mestni svetnik SMS-ja Zeleni Igor Jurišič.

Z MOM-a sporočajo, da bodo zadevo uredili še danes oziroma v najkrajšem možnem času, "saj varnost obiskovalcev jemljemo z vso resnostjo". Kopališče medtem nemoteno obratuje.