Razdejanje, ki so ga avgustovske poplave pustile v Ljubnem. Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik
Razdejanje, ki so ga avgustovske poplave pustile v Ljubnem. Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik

Župan Ljubnega Franjo Naraločnik od pisarne pričakuje razbremenitev in pomoč pri aktualnih vprašanjih glede sanacije po avgustovski vodni ujmi. "Od zaposlenih v pisarni pričakujem, da bodo dajali ustrezne informacije in da bodo sodelovali pri pripravi tehnične dokumentacije za izvedbo sanacijskih projektov," je dejal.

Med trenutno akutne težave v občini po njegovih besedah sodijo tri ceste, ki jih vzpostavljajo nazaj v vozno stanje, potem ko so jih vnovič prizadela neurja v minulih dneh. Precej problematični so tudi nekateri zemeljski plazovi. "Čakamo končna geološka mnenja. Imamo tudi nekaj plazov večjih dimenzij. Morda prav na tem področju najbolj potrebujemo pomoč in podporo tehnične pisarne."

Vsi – ne glede na kraj stalnega prebivališča – se lahko obrnejo na elektronski naslov državne tehnične pisarne dtp@gi-zrmk.si ali na telefonsko številko 03 839 17 71.

Trenutni urnik delovanja je od 7.30 do 15.30 z odmorom med 12.00 in 12.30. Urnik bodo po potrebi prilagodili.

Vodja državne tehnične pisarne Blaž Dolinšek je napovedal, da bo v pisarni na Ljubnem stalno prisoten vodja enote, administrator in eden od projektantov, medtem ko bodo geologi, statiki in strokovnjaki drugih profilov krožili med različnimi pisarnami. Poleg osrednje pisarne v Ljubljani namreč že deluje tudi enota pisarne v Črni na Koroškem.

Državna tehnična pisarna po njegovih besedah trenutno čaka na vladni program za obnovo, v okviru katerega bodo dobili poimenski seznam vseh objektov. V tem času sodelavci pisarne izvajajo predhodne preglede najbolj kritičnih objektov na območjih Mežiške in Zgornje Savinjske doline