Foto: BoBo
Foto: BoBo

Poleg Antona Belne so imeli volivci na volilnem listu na izbiro še tri kandidate: Branka Domanjka, Darjana Zorka in Dominka Petka. Domanjko z liste Gibanja Svoboda je prejel 33,3 odstotka glasov volivcev, Zorka iz SDS-a je volilo 16,4 odstotka volivcev, Petka iz NSi-ja pa 9,1 odstotka volivcev volilne enote Radenci.

Volilna udeležba je bila 21,3-odstotna, volilo je 637 volivcev, je povedal predsednik občinske volilne komisije Zlatko Herceg in dodal, da so volitve potekale mirno in brez posebnosti.

Volitve nadomestnega člana občinskega sveta, ki so potekale le v volilni enoti Radenci, so bile potrebne, ker je konec januarja odstopil svetnik Jože Šmelc, ki je bil svetnik le okoli mesec dni. Šmelc je bil izvoljen na listi Neodvisne liste za Občino Radenci.

Na začetku januarja so bile sicer v Radencih predčasne volitve v občinski svet, saj je zaradi nesoglasij med občinsko koalicijo in opozicijo odstopila več kot polovica občinskih svetnikov.

Po predčasnih volitvah je bilo razmerje moči v občinskem svetu devet proti sedem v prid koaliciji župana Romana Leljaka, v prejšnji sestavi pa sta imeli obe strani po osem svetnikov. Z novoizvoljenim svetnikom, ki je prav tako z Leljakove liste, se je razmerje moči spremenilo na deset proti šest v prid županovi koaliciji.