Lokalne novice

Poudarki

  • Mogoč protest delavcev
Glavina
Izredna skupščina Luke Koper 28. 12. 2017. Foto: BoBo
Luka Koper
Kdo bo nadzoroval pristanišče, ki je za državo strateškega pomena? Foto: BoBo
Dragomir Matić
Predsednik uprave Luke Koper, Dragomir Matić. Foto: BoBo
       Vse okoliščine kažejo na to, da je bila priprava poročila načrtovana, cilj pa je bil ves čas razrešitev te uprave.       
 Matić
Lidia Glavina, SDH
Glavina je v imenu SDH-ja ocenila, da uprava ne obvladuje razmer. Foto: BoBo
VIDEO
Napovedi o menjavi uprave...
VIDEO
Uprava Luke Koper dobila...

Dodaj v

Nezaupnica upravi Luke Koper. Matić: Gre za politično gonjo.

Skupščina delničarjev Luke Koper
28. december 2017 ob 11:05,
zadnji poseg: 28. december 2017 ob 16:37
Koper,Portorož - MMC RTV SLO, STA

Delničarji Luke Koper so na izredni skupščini v Portorožu izglasovali nezaupnico upravi pod vodstvom Dragomirja Matića. O njenem odpoklicu bo odločal nadzorni svet.

Glasovanje o nezaupnici Dragomirju Matiću in članoma uprave Ireni Vincek in Andražu Novaku je predlagal nadzorni svet, potem ko je bilo novembra objavljeno poročilo o izredni reviziji poslov Luke Koper z izvajalci pristaniških storitev (IPS). To med drugim navaja, da podjetje poslovnega modela IPS na strateški ravni ne upravlja aktivno, ob tem pa opozarja na tveganja s področja kršenja delovne zakonodaje, nadzora nad IPS in korupcije.

Za je glasovalo 99,19 odstotka navzočih delničarjev, med katerimi je največji država oz. Slovenski državni holding (SDH). Seja je bila v nasprotju z dozdajšnjo prakso zaprta za javnost.

Matić je vse očitke iz poročila zavrnil. Sicer pa to po njegovem mnenju ni razlog za izrekanje nezaupnice upravi. "Vse okoliščine kažejo na to, da je bila priprava poročila načrtovana, cilj pa je bil ves čas razrešitev te uprave," je dejal.

"Spoštovani predsednik uprave. Tu ni nobenih drugih interesov," mu je odgovorila predsednica uprave SDH-ja Lidia Glavina. Kot je dodala, v Luki Koper prihaja do pomembnih tveganj, predvsem na področju poslovanja z IPS-i.

SDH je denimo od Luke Koper večkrat zahteval, da IPS-i ne smejo imeti podizvajalcev, a tega uprava ni zagotovila. "Vse ugotovitve kažejo, da ta uprava ne obvladuje razmer," je dejala.

Glavina je poudarila, da je ena ključnih zahtev SDH-ja do družb v lasti države, ki jih ima pod svojim okriljem, etično in tudi zakonito poslovanje z ničelno toleranco do korupcije in drugih nezakonitih dejanj. Luka Koper je kljub velikim dobičkom izpostavljena velikim tveganjem, je posvarila.

Matić je po drugi strani spomnil na rekordne rezultate, ki jih Luka Koper dosega pod njegovim vodstvom. Zakonitost modela poslovanja z IPS pa po njegovih besedah potrjujeta dve pravnomočni sodbi koprskega sodišča, ki ugotavlja, da ne gre za posredovanje delovne sile, ampak za razmerje na podlagi pogodbe o delu.

Sistem IPS je sicer v Luki Koper v veljavi od leta 1992, je še spomnil Matić, ki je vodenje družbe prevzel v letu 2014. Leto prej se je število redno zaposlenih celo zmanjšalo, je spomnil in vprašal, zakaj lastniki in delničarji niso ukrepali že takrat ter izrekli nezaupnico takratni upravi. Matić je spomnil, da so za naslednjih pet let načrtovali zaposlitev 500 ljudi, hkrati pa opozoril, da 1.000 ljudi naenkrat ne morejo zaposliti, saj bi to močno prizadelo dobičkonosnost družbe.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, so delničarji nezaupnico tudi izglasovali.

To sicer samodejno še ne pomeni konca uprave pod vodstvom Dragomirja Matića. Zadevo bo zdaj obravnaval še nadzorni svet. Nadzorniki lahko upravo odpokličejo na podlagi izglasovane nezaupnice, določa zakon o gospodarskih družbah. Lahko pa jo zavrnejo, če je nezaupnica izglasovana na podlagi "očitno neutemeljenih razlogov".

Po poročanju Televizije Slovenija naj bi bil najresnejši kandidati za Matićevega naslednika Dimitrij Zadel, ki je 12 let vodil OMV Slovenija.

Matić: Gre za politično gonjo
Matić je po nezaupnici njegovi upravi zatrdil, da se je ta vedno odločala v dobro vseh delničarjev, ne samo največjega. Na vprašanje, ali so nemara delali predobro, pa je odvrnil: "Tudi to bi lahko bil eden izmed odgovorov." Sicer pa je dodal, da gre za politično gonjo "in to je rezultat vsega tega".

Rezultat glasovanja je bil po Matićevih besedah "glede na dosedanji razvoj dogodkov" pričakovan, vendar predsednik uprave na petkovi seji nadzornega sveta pričakuje "vse živo". "Jutri bomo doživeli še en dan in se bomo po jutrišnjih dogodkih tudi skladno s tem odločili," je napovedal. Kot je pojasnil, se sicer dela v tej smeri, "da nas po domače izženejo iz Luke Koper."

Glede pravnega mnenja Inštituta za primerjalno pravo, na katerega se je danes skliceval nadzornik Uroš Ilič, je Matič odvrnil, da so danes prvič slišali za to mnenje in ga niti niso videli. Ob tem je opozoril, da so upravo v preteklosti že "odstranili" pri določenih točkah dnevnih redov sej nadzornikov, kot je bil to primer predstavitve vmesnega poročila izredne revizije Pricewaterhousecoopers o poslovanju Luke z IPS-i, ko uprava sploh ni bila povabljena na sejo nadzornega sveta.

Matić je sicer poudaril, da je njegova uprava za seboj pustila zgodovino v obliki treh let in pol rezultatov. "Tudi če želijo, je ne morejo izbrisati," je dodal.

Glavina: SDH želi zakonito in uspešno poslovanje Luke
Po skupščini je predsednica uprave SDH-ja Lidia Glavina dejala, da za odločitvami SDH-ja ne stoji nič drugega kot "prepričanje, da ta uprava ni storila, kar bi bila dolžna storiti za to, da se v tej firmi vzpostavijo vsi zakoniti modeli in da se uredijo poslovni procesi in komunikacija z vsemi deležniki." Prav ta komunikcaijski krč naj bi bil, tako Glavina, škodljiv za Luko in njen razvoj.

Glede prizadevanje vodstva Luke za sanacijo problematike IPS je predsednica uprave SDH pojasnila, da je sedanja uprava še na junijski skupščini "izredno močno branila" sistem najemanja pristaniških storitev, medtem ko kakšnega modela, kako bi se to problematiko reševalo, ni oz. ji ga niso predstavili. Načrt zaposlovanja dodatnih delavcev, ki ga je pripravila Matićeva uprava, pa je Glavina ocenila za "nekakšen izhod v sili".

SDH po njenih besedah od vsakršne uprave pričakuje zakonito poslovanje, ureditev vseh poslovnih procesov in uspešno poslovanje, pri čemer je tudi ureditev problematike IPS "na agendi katerekoli uprave". Glavina je ocenila, da bo tudi ob ureditvi razmer z IPS določen del delavcev še vedno moral ostati fleksibilen, čeprav v manjši meri kot danes. "Mislim, da se da to zadevo na zakonit način urediti tako, kot to urejajo vse naše druge velike družbe," je dodala.

Protest pod vprašajem
Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjan Verbič pa je pojasnil, da so v združenju napovedali izpodbojne tožbe na vse tokrat sprejete sklepe, tudi zato, ker izpodbijajo samo imenovanje obstoječih nadzornikov.

Zaposleni v Luki po burnem zboru delavcev v sredo za danes niso pripravili posebnih aktivnosti. Član nadzornega sveta in predstavnik delavcev Rok Parovel je ocenil, da bo skupščina mirna. Na vprašanje, ali je še mogoče pričakovati kakšno presenečenje, pa je spomnil, da bo seja nadzornega sveta šele v petek.

Predsednik sveta delavcev Mirko Slosar je po drugi strani pričakoval, da bodo delničarji upoštevali poslovne rezultate sedanje uprave in se odločili pravilno ter "da bodo naredili vse za to, da Luka dela še dobro naprej".

Al. Ma., L L.
Prijavi napako
Komentarji
TIGR
# 28.12.2017 ob 11:11
Bo "super Lidija" vse zrihtala...

Ima odlične reference za vodenje SDH..
http://www.mladina.si/179103/napihnjeni-zivljenjepis-glavne-menedzerke/

Njena edina firma je delala izgubo - vse povedano!
Miner
# 28.12.2017 ob 12:02
Mogoče sem bil malo grob do Lidije Glavina. Ne smemo pa pozabiti, da je nek predsednik nadzornega sveta popolnoma neznan gospod z imenom Rado Antolović, Park Island Villa 204, Dubai marina, Združeni arabski emirati. Glede na naslov bi rekel, da živi na jahti tam dol nekje. In ta golazen naj bi odločala o usodi Luke Koper? Ma ne me basat. Poudarjam, golazen. In prosim, Veliki Administrator, ne me zbrisat, ker bom tudi na sodišču, v kolikor me bodo tja poklicali, te besede ponovil. In to s ponosom. S primorskim ponosom.
Nikec3
# 28.12.2017 ob 12:00
Ta Glavina je dobesedno nepismena. Res me zanima, kako je ta prišla na čelo SDH.
TIGR
# 28.12.2017 ob 11:28
Priporočam ogled od osemnajste minute dalje. Mnenje o dometu te ekonomistke "z dolgoletnimi izkušnjami na odgovornih položajih" naj si vsak ustvari sam.
http://4d.rtvslo.si/arhi
v/odmevi/174508536
lahk
# 28.12.2017 ob 11:18
Vladni kadrovski vlak se ne ustavi, ampak s polno paro pelje naprej. Ni važno, če si uspešen važno je, da si NAŠ!
nvk
# 28.12.2017 ob 12:14
Cerar, nikoli vec. Se pa javim za rablja, ce bomo kdaj sodili krivcem. Tole z Luko Koper smrdi do neba, sploh medijska kampanja z RTVjem na celu.
TIGR
# 28.12.2017 ob 11:16
Kristjan Verbič iz Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) pa dopušča "možnost, da modrost prevlada in tudi argumenti in da se odvija na skupščini drugačen scenarij, kot so si ga začrtali tisti, ki imajo moč odločanja".

Nastavljenci v nadzornem svetu in modrost - nekako kot krava in sedlo!
Miner
# 28.12.2017 ob 11:47
Ma ko je neka Lidija Glavina, Aquilinia 469, 34174 Dolina pri Trstu, Italija lahko predsednica uprave družbe SDH, d.d., kaj lahko še naredimo primorci...? Vemo pa, da je poturica hujši od turkov. Kar je preveč, je pač preveč. Ma kdo tu koga na suho brez vazelina. Moram pisati previdno, da me ne bo Veliki Administrator zbrisal. Lidija Glavina? Who the f... is Lidija Glavina? Enega stavka ne zna tvorit.
TIGR
# 28.12.2017 ob 12:13
Potem se Ljubljana čudi zakaj gre Primorcem na kozlanje samo, da slišijo črko L.
sumtb
# 28.12.2017 ob 11:38
Politično mešetarjenje po uspešnih in dobro vodenih podjetjih je prvovrstna svinjarija. L.Glavina pa s 15.5k bruto plače tam ni zato da bi kaj strokovno naredila ker tega niti ne zna, temveč zato da je fasada za politkantsko ozadje.
Bivši uporabnik
# 28.12.2017 ob 11:20
Če bi imeli pametno državo, bi upravo imenovala stroka, ne pa politika. Če želimo boljše gospodarjenje je nujno, da država na tem področju oblikuje ustrezno strategijo.
amigo
# 28.12.2017 ob 13:32
Kdo vlada v Sloveniji? Neka Lidia Glavina iz Doline pri Trstu in Rade Antolovič iz Dubaja. Gorenjsko banko kupuje Miodrag Kostič, s firmo na Cipru. To vam je zdaj vaš etični Cerar, brez programa, brez stranke in očitno tudi brez pameti.
svabo
# 28.12.2017 ob 13:46
Pred časom, ko je ta gospa Glavina prvič se javno izpostavila in gostovala v odmevih, me je od vseh še najbolj razočaral njen izpraševalec (namreč pravih novinarjev že davno ni več v Odmevih).-Ko je namreč ugotovil, ima pred seboj osebo, ki je očitno bila kadrovana na čelo SDH-ja na podlagi nekih drugih kriterijev, kot je intelektualna integriteta ob sposobnosti širokega dojemnja hitro spreminjajočega sodobnega poslovnega sveta; sem razočarano obnemel nad izpraševalčevo anemičnostjo ob tej gospej, ki ni bila sposobna izreči niti dveh povezanih povedi z jasno izraženo vsebino kaj šele argumentom. Ta ista gospa danes menja direktorja pomembnega Slovenskega podjetja, katerega lastniki smo davkoplačevalci. Človek deluje po vseh ekonomskih kazalcih dobro, celo najbolje v zgodovini podjetja. Sama gospa pa menja direktorja na podlagi študije, ki je bila glede na kontekst izdelana izključno z namenom poskusa kompromitiranja podjetja oz. njegovega vodstva. No kakorkoli, ne razumem vlade, še manj vsak tistih nekaj ljudi v njej, ki imajo osebno integriteto in so načelni, da tovrstno korporativno norčevanje iz zdrave pameti dopuščajo. Mislim, da niti Primorci več ne dojemajo, tovrstnega intelektualnega presežka, kateremu smo priča.
semaino
# 28.12.2017 ob 12:18
Ko ti "Lidja iz Kikinde" prevzame taksno deovno mesto potem ves, da so SMC Cerar, SD Zidan, Desus Erjavec samo lutke "kučanijade" (namesto olimpijade) in da je vse to samo nova kraja druzbenega premozenja.
pajcan
# 28.12.2017 ob 11:44
Gremo Primorci na svoje. Ti niso nič boljši od italijanskih fašistov. Žal se tudi med Primorci najdejo prodane duše kot je Lidija Glavina.
generacija56
# 28.12.2017 ob 12:37
Sem zgrožen....
Tej Lidiji so pravkar dvignili plačo na 15.000 Eur plus, da uniči še Luko...
Po komentarjih sodeč, je ponovno en biser, ki dela za prave lastnike...
O poslovanju tako pojma nima...
No ja, na koncu je pa vedno vse samo v tem, koliko boste dovolili, primorci.
Kanglerja v Mariboru ni več, saj ga ponovno tiščijo naprej, a daleč ne bo prišel...
generacija56
# 28.12.2017 ob 13:00
Nekaterim komentatorjem tukaj ni in ne bo jasno, Luka spada pod Slovensko zakonodajo in inšpekcije. Če je ali je bilo v tem pogledu kaj narobe, se bi to dalo urediti.
Kar se dogaja, nima veze z nepravilnostmi, ki so naštete.
Luko prodajajo. O tem ni niti besede. Še ni pravi čas. Torej je prikrito...
Pristojni bodo samo mastno zaslužili, saj Luka deluje odlično, torej bodo podkupnine visoke.
Kot v TEŠ6, bodoča prodaja bankomata vlade NLB....
S temi dejanji postajamo Slovenci le poceni delovna sila svetovnih korporacij V SVOJI DRŽAVI, ki tudi ni več naša....
conanbarbarian
# 28.12.2017 ob 11:21
Najboljše da pride Gašpar Gašpar, da nam dela sramoto ko mu bodo spet vzeli vozniško zaradi alkohola !
Prudi
# 28.12.2017 ob 13:37
Rešitev Luke Koper je edino ta; Predsednik NS Boris Lopovič, Predsednik uprave Mišić Gašpar². Luka Koper bi postala podobna atrakcija kot Bermudski trikotnik. Izginjale bi cele ladje. ;)
Murpek
# 28.12.2017 ob 12:51
Cerčiju se mudi, ker v naslednjem mandatu ne bo mogel več svojih nastavljati po družbah...
overload
# 28.12.2017 ob 12:15
Potem pa se čudite zakaj je v večini ljudstvo za prodajo slo premoženja. Namreč, če je v lasti Slovenije potem se nastavi predsednika uprave, ki je politično pravilno obarvan, ne glede na strokovno usposobljenost.
Na koncu pa se vsi čudijo zakaj gre firma falit in kako, da nikogar ni mogoče obsoditi...
guverner
# 28.12.2017 ob 14:06
Če SD tokrat ne bo miniral Cerarja (kot je to bilo v primeru Jazbec), potem je tokrat zadeva usklajena z ''globoko državo''.

P.S.: Gospo Lidijo Glavino, PU SDH, povezujejo z družbo KB1909, ki je naslednica udbovske firme Safti. Alles clar? :)
Homer.
# 28.12.2017 ob 15:22
Antolovič: "Uprava bi morala oditi že zaradi julijske nesreče s smrtnim izidom"
-----------------
Antolovič pa bi moral oditi zaradi etičnih razlogov (izogibanje plačevanja preživnine za otroka)!

Nisem pa še slišal, da bi kjerkoli na svetu upravo zamenjali zaradi delovne nesreče, na katero ni imela noben vpliv.
Miner
# 28.12.2017 ob 12:21
@Nikec3
Kako? Po mojem mnenju sta dve možnosti. Ena možnost je organ med ušesi, katerega naj bi imela glede na izobrazbo, pa ni prav gotovo, druga pa je organ med palčkoma na nogah. O slednjem ne bom ugibal. O prejšnjem sem se prepričal in tu bom zelo težko spremenil mnenje.
ice queen
# 28.12.2017 ob 17:11
Tale Lidija je ena taka karikatura, njena pojava in vse kar pove je komedija...
Lešnik
# 28.12.2017 ob 14:46
Glavina je poudarila, da je ena ključnih zahtev SDH-ja do družb v lasti države, ki jih ima pod svojim okriljem, etično in tudi zakonito poslovanje z ničelno toleranco do korupcije in drugih nezakonitih dejanj. Luka Koper je kljub velikim dobičkom izpostavljena velikim tveganjem, je posvarila.

Po zaslugi te gospe in SDH-ja zaposleni na Pošti Slovenije prvič niso prejeli božičnice, čeprav večina dobesedno gara, medtem ko ima gospa predsednica uprave po novem bruto plačo 15500 eurov. Je to pošteno??

Moja bruto plača je 864 eurov in mi gre ob gledanju teh preplačanih obrazov na bruhanje.
mile952
# 28.12.2017 ob 13:57
Maratonci tečejo zadnji krog. Pokradli bodo še tisto, kar je ostalo slovenskega.
pr_holistar
# 28.12.2017 ob 18:15
Vazno, da so ženske kvote na SDH izpolnjene, pa čeprav s kozami za 15000 eur.
blef
# 28.12.2017 ob 16:04
Je pa zanimivo, v bolnicah je vse v zgubi, pa je vse vredu.
škovacin
# 28.12.2017 ob 14:04
Za Matičem stojijo številke (poslovni rezultati) in številke nikoli ne lažejo.
FancyBoy
# 28.12.2017 ob 11:57
Na njegovo mesto bodo postavili Popovicevega lakaja Nedeljka Misica. Potem bodo v MOK lahko se vec pokradli. Ze videno pri nas..
TIGR
# 28.12.2017 ob 14:54
Emmure
Kdo je to Glavina????

Ena nastavljena lutka... Na bruhanje mi gre, kako nizko padamo.

Volitve se bližajo in tako obnašanje je potrebno ustrezno nagradit!
25kur
# 28.12.2017 ob 13:25
tovarišica lidija, zadnji cajt da odstopite vi in ne matič
forhand
# 28.12.2017 ob 17:44
Cerar,ki vodi najbolj etično vlado doslej , izgublja vse bolj tla pod nogami čim bolj se bližajo volitve. Sam zanj niti v teoriji ne bom več volil, ker je popolnoma izgubil moje zaupanje. Od obljubljenih reform ni ostala niti črka na papirju. Njegovi nesposobni ministri kot Kolarjeva, Gašperšič, če navedem le dva so zadeve privedli do absurda.Zdravstvo poka po šivih, čakalne vrste so vse daljše, ljudje celo zaradi njih umirajo.Drugi tir pa je krona vseh kron. Korupcija je vidna na 100 km. Madžarski prodajamo koncesijski del Luke Koper, ker nam posoja 200 mio Eur po trikratni obrestni meri kot bi se lahko sami zadolžili.In sedaj stopa na sceno odlično vodljiva predsednica SDH, ki pri prijavi na razpis ni zmogla več kot polovico strani A4 opisanih znanj,izobrazbe in delovnih izkušenj. In taka oseba upravlja z nekoč našim skupnim premoženjem kar ga je še ostalo. In zaradi takih interesov za katere celo Cerar pravi da so mafijski, je bila nastavljena na čelo SDH.Še več zaukazano ji je bilo, da je potrebno doslej najuspešnejšo upravo Luke Koper odstaviti, ker je bila proti izgradnji drugega tira na predviden način, kjer bo morala Luka Koper prispevati okrog polovice vseh stroškov na podlagi pretovorjenih količin. In glej ga zlomka, v večini razvitih držav po svetu infrastrukturo zgradi država.Ne gre pozabiti, da je na ivanguraciji minister Gašperšič dejal. da Slovenija ne potrebuje drugega tira a se je kasneje čudežno premislil.Glavini asistira predsednik NS Antolović, ki prihaja na seje iz Dubaja, ki je tožil lastno državo vse do sodišča za človekove pravice v Bruslju, ker so mu izterjali neplačilo preživnine za otroka a je vse tožbe izgubil. Od uprave Luke Koper je na zahtevo župana Popovića zahteval ponovno sponzoriranje NK Koper, ki ga je Popović sesul.Ta isti Antolović, je že 4 leta v NS in za poslovanje z IPS v tem času ni naredil nič.Še več skupaj z državo in županom Popovičem je ves čas oviral delo Luke Koper in metal polena pod noge, tako da je Luki vse od leta 2010 onemogočajo zgraditev drugega vhoda in izgradnjo 3 pomola, kar bi omogočalo nadaljni razvoj in rast Luke Koper.
Antolovič pa je izvedel še en salto mortale in si je na osnovi rekordnih rezultatov Luke Koper sebi in SDH dvignil sejnine in plače.Sedaj ima Glavina 15.000 Eur plače, premier Cerar pa 6.000 Eur.Torej sramota in barabija par exelance.
Mislim da ne bo dolgo ko bo VSTALA PRIMORSKA dobila pravi pomen in vlogo, da bo za vedno preprečila plenjenje Luke Koper in prodajanje državnih interesov skrajno desničarski
Madžarski.
darkwader
# 28.12.2017 ob 16:08
Sam nimam prav nič proti državni lastnini, v tem primeru pa moram priznati da je država povzročila škodo dobro stoječemu podjetju. Prav tako nisem Primorec, ampak se mi dozdeva da si Cmerar in druščina ne morejo obetati prav veliko glasov na naslednjih volitvah v tej regiji. Strel v koleno iz političnega vidika in povzročanje škode iz gospodarskega. Cmerar nikoli več!
Branko3
# 28.12.2017 ob 17:56
Nadaljuje se ropanje slovenskega premoženja. Očitno je še nekaj ostalo.
tupamaross
# 28.12.2017 ob 15:42
Nisem v življenju videl srečnejše osebe, ko so ji potrdili plačo
dobrih 15 tisoč EUR.In to v glavnem iz sredstev,ki so jih nekoč
ustvarili sedanji upokojenci.

Kaj lahko drugega rečem, ko to, da ji čestitam!
amigo
# 28.12.2017 ob 15:41
Če dobro razumem 15 k managerko Lidijo Glavina je zadeva takšna. Uprava Luke dosega dobre rezultate, a problem je v tem da izkorišča najete delavce. Ti delajo kot nekakšni polsužnji v lasti patricijev imenovanih "gazde". A tudi gazdam ni lahko. En del denarja morajo investirati v nakup mazalnih sredstev, saj bi se drugače poslovanje zaustavilo. Tako se dela že od leta 1992, se pravi dolgih 25 let. Zdaj pa preti nevarnost, da pride v Luko inšpektor in jih hudo oglobi. Kje so hodili inšpektorji zadnjih 25 let, ni jasno. Mogoče so trpeli za kronično slepoto, zdaj pa so Bogu bodi zahvaljeno spregledali. Naša gospa Lidija je prava samaritanka. Njena skrb za uboge reveže, ki garajo cele dneve za 500 Eur je srce parajoča.
ikn1
# 28.12.2017 ob 15:35
Neverjetno, toda Slovenija v letu 2017 ni nič drugega kot kvazi-država vodena na podlagi nepotizma in osebnih koristi, z negativno selekcijo, ki cuza delavne, izganja sposobne in nastavlja na funkcije nesposobne amoralne telebane. Hvala lepa za tako državo. To ni država, to je izrodek, ki je v posmeh vsem pravilom logike, pravičnosti in dostojanstvenosti.
aries
# 28.12.2017 ob 14:58
Zmeraj bolj sram me je bit ponosen na državo, kjer so bolj pomembni politični interesi posameznikov in tujcev iz ozadja, kot pa domači ljudje. Sramota...
Homer.
# 28.12.2017 ob 13:56
Scenarij je izpeljan (skoraj) do konca.
Sledi razkosanje LKP in razprodaja po delih.
Glavni del torte gre verjetno Madžarom.
Mastne provizije pa bodo končale na kajmanskih in drugih otokih.

Nekateri pa blejajo, kako je to pravilno in da naj železnico preusmerimo v Italijo.
Ljubi Bog, saj z železnico vendar služi SŽ in z več pretovoora bi služila več.
Pa ne, eni bi rajši videli, da služijo Italijani......

Če gre zgodba v to smer, potem bom prvi za zaprtje Luke. ker res ni potrebe da drugi služijo na naš račun, koprčani pa da trpijo posledice (hrup, prah, .....).
nvk
# 28.12.2017 ob 17:19
Imam občutek, da slovenski politki razumejo glasove ljudstva, samo ko so oddani na granitnih kockah. Če Luka Koper posluje dobro in je model IPS obstajal že vrsto let, potem vrat na nos menjava uprave ni rešitev.
Frodoš
# 28.12.2017 ob 16:47
Bravo Miro Serar! Če kakšno podjetja odstopa od povprečja, to je dela izgubo, ki jo plačujejo davkoplačevalci, jo je potrebno uničit.
ikn1
# 28.12.2017 ob 15:29
Glavina je samo lutka, ki bo izvršila tole totalno farsično zamenjavo. Verjetno koga bolj uglednega od tretjerazredne uslužbenke srednjega sloja managementa (edino kar je iz njenega CV-ja pravzaprav razvidno) tudi niso uspeli dobiti, niti za to plačo. Ko je RTV začel z medijsko gonjo proti Luki je seveda bilo jasno v katerem grmu tiči zajec.
The Matrix
# 28.12.2017 ob 13:58
Miro kadruje....
RobiK3a
# 28.12.2017 ob 13:32
Golazen na SDH je treba počistiti, sam SDH pa likvidirati. Prav tako je treba likvidirati DUTB.
Vse bivše in sedanje zaposlene na SDH in DUTB obsoditi na dolgoletne zaporne kazni, sorazmerno od višine položaja.
V zapor je treba dati celotno Janševo vlado, celotno vlado Alenke Bratušek, celotno sedanjo vlado, vse poslance, ki so glasovali za ustanovitev pošasti imenovane SDH in DUTB, ter vse ustavne sodnike, ki so glasovali proti referendumu o DUTB in SDH.

Lastniška struktura državnih podjetij naj se razprši na socialne in upokojenske sklade, tako kot je bilo preden je Janševa vlada ustanovila SDH in preden je Ustavno sodišče prepovedalo referendum o tej temi.

Šele tedaj se lahko pogovarjamo o razvoju podjetij in blaginji ljudstva.
Brez zgoraj naštetih ukrepov se ne bomo nikoli izkopali iz korupcijskega močvirja.
amigo
# 28.12.2017 ob 19:04
Dragi moji, dokler ne boste spoznali, da NE obstajajo dobri levičarji in slabi desničarji in obratno dobri desničarji in slabi levičarji, bo tako kot je. Saj slabše že ne more biti. Ne vem kdo pri zdravi pameti, še verjame, da Cerar o čem važnem odloča. Njegova vrednost je za "globoko državo" trikrat manjša od fantastične managerke Lidia Glavina. Cerar je v treh mescih iz politične nule zrasel v predsednika vlade. Bi se vi poročili s punco, ki jo poznate tri mesece. Nekateri bi, večina ne bi. Na žalost je Cerar popolnoma neodgovorna oseba. Dobro ve, da v politiki nima izkušenj, a je vseeno prevzel vodenje vlade. Po sistemu butalskega kovača: Če ne bodo vile, pa bo lopata. Nobenega programa ni predložil, zato je vsak dosežek čudež. V Sloveniji je na žalost samocenzura prišla tako daleč, da moraš brati tuje časopise, če želiš zvedeti kaj o stanju pri nas.
Ali vam je levim in desnim navijačem vseeno, ko naše infrastruktoro prevzemajo sumljivi poslovneži iz bivših jugorepublik. Vam Agrokor-Merkator še ni odprl oči?
kamnosek
# 28.12.2017 ob 16:11
Glavina je lutka v rokah Jazbecov !
veza
# 28.12.2017 ob 14:16
In zdaj bo sledila tožba Matića in vse se bo vrtelo po sodiščih leta in leta in na koncu bo spet izpadlo, da so bili nezakonito zamenjani.
zakocena_je
# 28.12.2017 ob 14:14
Svinjsko ni kaj. A ni Cerar zaželel en krasen Božič z vsemi možnimi floskulami?
Kje je sedaj ta revež?
To kar se dogaja v luki koper je stvar vlade, da reši in ne uprave. A je jasno?
Una lutka s 15,5k€ plače bo pametovala??? Pa sej to je neverjetno! Kje so bili politiki do sedaj? Kje sta Škoberne in uni drugi? Združena levica bi morala reševati izkoriščane delavce iz luke pred kamerami. Aja sej res...za to nimajo dovoljenja lobijev...važno da migrante rešujejo.
Kazalo