Prenova doma pomeni, da lahko zdaj v Šmarju pri Jelšah izvedejo tudi najzahtevnejše kulturne prireditve, pravi župan. Foto: Danijel Poslek
Prenova doma pomeni, da lahko zdaj v Šmarju pri Jelšah izvedejo tudi najzahtevnejše kulturne prireditve, pravi župan. Foto: Danijel Poslek
Kulturni dom, Šmarje pri Jelšah
Nova dvorana. Foto: Danijel Poslek

V Šmarju pri Jelšah so sinoči slovesno odprli prenovljen kulturni dom. V nekaj več kot pol leta trajajoči prenovi so po besedah župana Jožeta Čakša povsem prenovili notranjost doma, ki zdaj s praktično povsem novo glavno dvorano nudi pogoje tudi za ustvarjanje zahtevnejših kulturnih prireditev.

"Veliko denarja je bilo vloženega v tehnično opremo, ki je zdaj med najsodobnejšimi in tako premore tudi kinopredvajalnik za 3D-filme. Ob tem je kulturni dom povsem obnovljen tudi v smislu požarne varnosti, prav tako pa je omogočen lažji dostop za invalide," pojasnjuje Čakš.

"Dom je bil že ob zgraditvi leta 1987 najlepši daleč naokrog, pa tudi nova podoba glavne dvorane je izjemna," še dodaja župan Jože Čakš, ki šmarski kulturni dom vidi tudi kot izjemno funkcionalen objekt, kjer bodo svoje potrebe po kulturnem udejstvovanju lahko potešili številni obiskovalci s Kozjanskega in iz Obsotelja.

Del denarja prispeval evropski sklad
Investicija je sicer znašala skoraj milijon in 400 tisoč evrov, 800 tisočakov je za prenovo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, preostalo pa so zagotovili iz občinskega proračuna. "Ob tem je treba poudariti, da je bila prvotna investicija ocenjena na milijon in 600 tisoč evrov, končna cena pa je bila torej za skoraj 250 tisoč evrov nižja," se ob odprtju kulturnega doma še pohvali Čakš.