Orgonskih topov, ki so sestavljeni iz kamene strele, opilkov in šestih bakrenih cevi ter naj bi razbijali nevihtne oblake, je v Sloveniji že več kot 50, a jih uradna znanost še ne priznava. Foto: MMC RTV SLO
Orgonskih topov, ki so sestavljeni iz kamene strele, opilkov in šestih bakrenih cevi ter naj bi razbijali nevihtne oblake, je v Sloveniji že več kot 50, a jih uradna znanost še ne priznava. Foto: MMC RTV SLO

Zadnja leta je pokrajino ob Muri prizadelo več neurij s točo, ki je močno sklestila pridelek. Prebivalci Beltincev so se zato odločili, da proti naravi nastopijo z naravo, z orgonskim topom.

Pomurskim županom je sicer pred dnevi uspelo podpisati dogovor z letalskim centrom v Mariboru, ki bo odslej pazil na pomursko nebo, a Pomurci so vseeno stvari vzeli v svoje roke. Orgonski top, ki sta ga doma postavila Blanka in Tomas Čeh, naj bi nebo očistil nevihtnih oblakov v polmeru 12 kilometrov, je za TV Slovenija poročal Boštjan Rous.

"V to moraš verjeti"
Orgonskih topov, ki so sestavljeni iz kamene strele, opilkov in šestih bakrenih cevi ter naj bi razbijali nevihtne oblake, je v Sloveniji že več kot 50, a jim uradna znanost še ne daje veljave. "Moraš verjeti v to in potem ima učinek. Če pa to postaviš kar tako, zato da maš, pa ni učinka," je pojasnil bioenergetik Alfred Primorc.

Orgonska energija naj bi bila temeljna življenjska sila, ki je bila dolgo poznana le ljudem, ki so bili v stalnem stiku z naravo. Nekateri znanstveniki pa so ugibali, ali je orgonska energija morda univerzalni eter, energija, ki poganja vesolje. Znanstveno je idejo orgonske energije opredelil psihoanalitik Wilhelm Reich v 30. letih prejšnjega stoletja.

Reich je dejal, da orgonska energija napolnjuje celotno vesolje, je povsod in je breztežnostna. Odkril je tudi način, kako zbirati oziroma akumulirati to energijo iz atmosfere. Orgonska energija naj bi krepila imunski sistem, izboljšala prekrvavitev in dvignila raven energije posameznika.

Kdaj bodo prvi rezultati delovanja topa?
Po mnenju njenih uporabnikov orgonska ali življenjska energija, ki naj bi razbijala nevihtne oblake, tako pozitivno vpliva tudi na življenje ljudi. "Tudi ljudje se bolje počutimo, na vrtu rasteta zelenjava, trava, vse je lepše in boljše," pravi prebivalec Zgornjega Gradu Mihael Pirnat. "Harmonizira naše nebo, da je lepše, da ne pride do neurij, da ne pride do toče. Tam, kjer imamo topove, ni neurij s točo," je zatrdil Pirnat.

Ker gre za naravni proces, ki potrebuje svoj čas, je treba tudi na rezultate boja z orgonskim topom počakati. "Pozivam vse, da spremljajo okolico, opazujejo, in bodo videli, kakšne so spremembe," je dejala lastnica enega takih topov Blanka Denko Čeh. Župan Beltincev Milan Kerman o vplivih orgonskega topa meni: "Če bo to zdaj boljša obramba oz. dvojna, potem sem za to."