Marušič je kazensko ovadil Prašnikarjevo, ta napoveduje kazensko ovadbo Marušiča. Foto: BoBo
Marušič je kazensko ovadil Prašnikarjevo, ta napoveduje kazensko ovadbo Marušiča. Foto: BoBo
Prašnikarjeva bo Marušča kazensko ovadila

Rektor Marušič že od leta 2012, ko je nastopil mandat, izvaja sistematično trpinčenje na delovnem mestu, je povedala direktorica Prašnikarjeva - ki pred mikrofon sicer ne želi. Pika na i je zanjo bil pogovor z Marušičem sredi junija. Rektor naj bi njeno polno zaposlitev na mestu direktorice Študentskih domov pogojeval z ravnanjem v predvolilni rektorski kampanji. Prizadel naj bi jo tudi z neprimernimi besedami, ki jih je občutila kot spolno nadlegovanje.

Na poziv delodajalcu, naj preneha izvajati mobing, odgovora ni dočakala. Interna komisija univerze, ki jo je na pogovor poklicala čez 20 dni, pa jo je, kot pravi, namesto kot žrtev obravnavala kot storilko. "Ta nedopusten način oziroma ravnanje je v času rektorja Dragana Marušiča na Univerzi na Primorskem žal postal ustaljena praksa, še posebej kadar je ženska," je dejala njena zagovornica, Nadja Furlan Štante.

Zatrdila je tudi, da je bil celoten postopek pred komisijo, ki mobinga ni ugotovila, nekorekten. "Zanimivo je bilo, da tako rekoč nihče ni imel nobenega drugega vprašanja razen tega, ali je žrtev, se pravi Astrid Prašnikar, dotično zadevo, ki se je zgodila 17. junija, snemala."

Pomočnik rektorja je vse očitke zavrnil. Pojasnil je še, da se je rektor izločil iz vseh postopkov, ki so povezani s Prašnikarjevo. Natančnejše odgovore o zadevi bodo podali, ko bodo vsi postopki pred organi univerze končani.

Prašnikarjeva v preiskavi zaradi domnevne goljufije
Prašnikarjeva se je odločila za prijavo na delovno inšpekcijo, kjer so letos dobili več prijav glede delovanja primorske univerze. Poleg tega namerava Marušiča tožiti in proti njemu podati kazensko ovadbo. To bo v kratkem času že druga kazenska ovadba proti Marušiču. Ta je sicer Prašnikarjevo lani ovadil zaradi suma goljufije pri gradnji študentskih domov v Livadah. V povezavi s tem je tožilstvo na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo.



Prašnikarjeva bo Marušča kazensko ovadila