Za pustne rekvizite prepoved prodaje ne velja. Foto: Televizija Slovenija
Za pustne rekvizite prepoved prodaje ne velja. Foto: Televizija Slovenija

V Pomurju so prodajalne s tekstilom in obutvijo zaprte že več tednov. Zlasti najmlajši v tem času potrebujejo topla oblačila in čevlje, ki jih ni mogoče kupiti v prodajalnah.

"Ni normalno, da že tri mesece ne moremo kupiti oblačil za otroke, spodnjic in copat, lahko pa pustna oblačila, ki niso nujna v tem primeru. Tudi ne vem, za kam jih bomo imeli, razen če bomo z masko hodili po gozdu." "Ne zdi se mi prav, da ne moreš osnovnih stvari kupiti, kot so nogavice, pižama, stvari, ki so uporabne, kostum za pusta pa lahko, prosim lepo," so se kupci pritoževali pred kamero.

Nejevoljni tako kupci kot trgovci

Zaradi omejene prodaje so nejevoljni tudi trgovci, ki prodajajo tekstil in obutev ob drugih izdelkih v svoji redni ponudbi, zdaj pa so jih morali izločiti.

Iz trgovske verige Tuš so na primer sporočili, da pa za pustne kostume in pripomočke ne veljajo dodatne omejitve po odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga potrošnikom. Pri trgovcu še dodajajo, da lahko kupci glede na veljavne omejitve prodaje blago naročijo na spletu z možnostjo dostave na dom ali ga prevzamejo pred prodajalno.

Si pa tako kupci kot prodajalci želijo, da bi bili izdelki čim prej dostopni na trgovskih policah, kot pred epidemijo.

Ne moremo kupiti nogavic, lahko pa pustne kostume