Ukrep bo pripomogel k večjemu prometnemu redu v mestu, so sporočili iz Turizma Bled. Foto: BoBo
Ukrep bo pripomogel k večjemu prometnemu redu v mestu, so sporočili iz Turizma Bled. Foto: BoBo

.

Pajek naj bi predvsem v poletnih mesecih, ko se na Bledu spoprijemajo z največjim navalom turistov, skrbel za večji prometni red v mestu. Matjaž Berčon, direktor blejske občinske uprave, pravi, da gre za občasno uvedbo pajka, za katero so v občinskem proračunu rezervirali 15.000 evrov.

Svetniki so potrdili tudi spremembe občinskega prostorskega načrta, ki omogočajo graditev velikega parkirišča ob športnem parku v bližini poti na grajski hrib. Parkirišče blizu nove severne blejske obvoznice bodo za avtobuse uredili letos, za osebna vozila pa prihodnje leto.

V Bohinju še niso zvišali parkirnin
Medtem pa je Bohinjski občinski svet z dnevnega reda umaknil obravnavo točke, ki je predvidevala dvig kazni za napačno parkiranje ob Bohinjskem jezeru. O višini parkirnin na tem območju bodo govorili na eni izmed prihajajočih sej, čeprav si želijo čimprejšnje ureditve prometa ob Bohinjskem jezeru, poroča Radio Slovenija.

Bohinjski župan Franc Kramar je že poleti razmišljal, da bi na občini zaostrili prihod v Bohinj z osebnimi vozili. Takrat je plačilo parkirnine ob jezeru stalo 1,5 evra na uro, kazen za nepravilno parkiranje pa je znašala 80 evrov. Dodal je, da je brezplačno parkirišče, od koder do jezera pelje avtobus, na pol prazno, v Ukancu pa je zaparkirano vse, tudi poti in kmetijska zemljišča.

Območje Bohinjskega jezera je varovano s posebnim zakonom o Triglavskem narodnem parku, v katerem se sicer napačno parkiranje sankcionira tudi z do 1000 evrov kazni.