Škofjeloški župan Miha Ješe se z motivom napadalca ne namerava ukvarjati. Foto: BoBo
Škofjeloški župan Miha Ješe se z motivom napadalca ne namerava ukvarjati. Foto: BoBo

Ješeta je pretekli teden z avtomobilom namerno zbil 60-letni nekdanji lokalni politik Blaž Kujundžič. Ješe, ki se je s kolesom vozil v službo, je pri tem utrpel zlom ključnice, zlom ledvenega vretenca, pretres možganov in odrgnine.

Iz bolnišnice so ga izpustili, a okreval bo še vsaj dva meseca: "Žal nekaj časa ne bom dosegljiv za občane," je ob vrnitvi na delovno mesto dejal vidno pretreseni Ješe. Kljub temu bo delo na občini potekalo nemoteno, je zagotovil. "Jaz se z napadom ne mislim preveč obremenjevati, mi imamo tu občino in gremo naprej."

Motiv ostaja neznanka
Dne, ko ga je Kujundžič zbil, se Ješe dobro spominja: "Naenkrat se mi je pred očmi zabliskalo in čez 20 minut oziroma ne vem, koliko časa točno, sem se pač zbudil v reševalnem vozilu." Ješe Kujundžiča sicer pozna, a ne ve, zakaj se je odločil za napad nanj.

Čeprav ga bo dogodek spremljal še nekaj časa, pa Ješe motiva za napad ne namerava odkrivati. "To raziskuje policija. Nekaj so mi sicer povedali, samo se mi zdi to tako neverejtno, da o tem sploh ne morem razmišljati," je sklenil Ješe.

Nekdanji lokalni politik Blaž Kujundžič je zdaj v priporu, če mu bodo sodili za kaznivo dejanje poskusa umora, mu grozi 15 let zapora.

Škofjeloški župan ne pozna vzroka napada
Škofjeloški župan ne pozna vzroka napada