Bojan Šrot celjsko občino vodi že 20 let. Foto: BoBo
Bojan Šrot celjsko občino vodi že 20 let. Foto: BoBo
Za župana Celja pet kanidatov

Bojan Šrot je povedal, da se je stranki od konca avgusta, ko so izvedli ustanovni kongres, pridružilo že skoraj 400 ljudi, do volitev računajo, da bi število podvojili. Stranka je po njegovih besedah strogo sredinska in dokaj neideološka, saj nikogar niso spraševali po političnem prepričanju.

Njihov prvi cilj je uspeh na lokalnih volitvah, lokalna politika pa po njegovem mnenju ni ideološka, saj se nameravajo ukvarjati predvsem z vrtci, šolami, socialo, cestami, okoljem in drugimi temami. "Vesel sem, da so se nam pridružili novi ljudje, ki na mestni ravni večinoma še nimajo velikih izkušenj, so pa bili dejavni na ravni mestnih četrti," je dejal Šrot.

Na vprašanje, zakaj bi ga ljudje po petih mandatih znova volili, dolgoletni župan odgovarja, da bi prav to lahko bila njegova glavna prednost, ne nazadnje je bil na vsakih volitvah uspešnejši kot na prejšnjih, kar si sam razlaga s tem, da očitno dobro opravlja svojo funkcijo in da glas njemu ne bo pomenil mačka v žaklju.

Šrot bi bil še naprej nepoklicni župan
Čeprav namerava tudi v novem mandatu župansko funkcijo opravljati nepoklicno, zagotavlja, da bo to počel zelo profesionalno. Za zdaj še ne razmišlja o tem, da bi bil naslednji mandat njegov zadnji, saj meni, da je pred njim še veliko izzivov. Od drugih strank so mu podporo že napovedali Zeleni, se pa z morebitno dodatno podporo kaj dosti ne obremenjuje.

V Celju se prvič po daljšem času napoveduje nekoliko bolj razgibana volilna kampanja, saj se je tokrat za kandidaturo odločil tudi nekdanji Šrotov politični sopotnik v SLS-u Marko Zidanšek.

"Sami se z negativno kampanjo v nasprotju z nekaterimi, ki že kar nekaj časa prodajajo različne laži po spletu, ne bomo ukvarjali," je dejal Šrot, ki zavrača tudi očitke glede najema strankarskih prostorov na Stanetovi ulici. Pred časom jih je na dražbi iz stečajne mase kupila mestna občina in bo 5. decembra postala njihov lastnik.

Program še ni razdelan
Glede predvolilnega programa je dejal, da še ni natančno razdelan, saj ga nameravajo v času kampanje oblikovati skupaj z občani. Vseeno je med prioritetami poudaril varovanje okolja, kjer bodo med drugim podali tudi zakonodajni predlog za sanacijo starih industrijskih bremen v občini.

Prioritete novega mandata bodo tudi cestna infrastruktura, predvsem obvoznica proti Laškemu, kmalu bodo uvedli mestni potniški promet, postopoma nameravajo začeti za promet zapirati najožje mestno središče. Med razvojnimi priložnostmi veliko možnosti vidi v turizmu, predvsem razvoju Šmartinskega jezera.

Za župana Celja pet kanidatov