Bojan Šrot je postal predsednik stranke SLS leta 2007, leta 2016 pa je iz nje izstopil. Foto: BoBo/Bor Slana
Bojan Šrot je postal predsednik stranke SLS leta 2007, leta 2016 pa je iz nje izstopil. Foto: BoBo/Bor Slana

O izstopu je javnost obvestil zdajšnji predsednik Marko Zidanšek. Po njegovih besedah je Bojan Šrot v svoji izstopni izjavi zapisal, da je odločitev sprejel po "tehtnem premisleku", razlogov pa ni navedel.

MMC-jev intervju s Šrotom
pred zadnjimi lokalnimi volitvami

Zidanšek je še zapisal, da v stranki Šrotovo odločitev spoštujejo. "Prav se mi zdi, da razloge pojasni sam, če se bo za to odločil," je navedel.
Zatrdil je, da bo stranka tudi vnaprej na lokalni ravni v Celju delovala za dobro vseh Celjank in Celjanov. "Na državni ravni pa smo prepričani, da se bomo s prenovljenim programom za dostojno življenje vseh državljank in državljanov vrnili v parlament," je še poudaril Zidanšek.

V Celju ostaja svetniška skupina SLS-a povezana, njihovi svetniki pa bodo tako kot do zdaj podpirali županove projekte.

Šrot je SLS vodil od novembra 2007 do marca 2009. Na parlamentarnih volitvah leta 2008 je bilo v DZ izvoljenih pet strankinih poslancev. Na predčasne volitve leta 2014 jo je popeljal Franc Bogovič, a se stranka ni uvrstila v DZ, nato je vodenje stranke prevzel Zidanšek.

Šrot je bil za župana Mestne občine Celje prvič izvoljen leta 1998. Na lokalnih volitvah leta 2014 so mu volivci zaupali že peti županski mandat, vsakič pa je bil izvoljen na listi SLS-a.