Fotografija je simbolična. Foto: freedigitalphotos.net
Fotografija je simbolična. Foto: freedigitalphotos.net

"Ker je obdobje, v katerem se nahajamo, zelo posebno, se moramo zaradi zaščitnih ukrepov odreči (tudi) vsem družabnim prireditvam in dogodkom, ki bi se sicer tudi letos zvrstili v decembrskem, torej božično-novoletnem času. Zato na voljo ostajajo neporabljena proračunska sredstva, ki smo jih, ob podpori občinskega sveta, sklenili nameniti Božičku, ta pa jih bo radodarno razdelil staršem z namenom obdaritve njihovih otrok," so zapisali na spletni strani občine.

S to gesto, ki so jo poimenovali Božiček razveže mošnjiček, želijo družinam vsaj nekoliko olajšati in polepšati prihajajoči praznični čas.

Treba bo izpolniti vlogo

Vse starše predšolskih in šoloobveznih otrok iz občine pozivajo, da do 7. decembra izpolnijo vlogo za pridobitev teh izrednih proračunskih sredstev in jo pošljejo na občino.

Župan Branko Ledinek je za Slovensko tiskovno agencijo pojasnil, da so prvi odzivi izjemni. Samo minuli konec tedna so prejeli več kot 500 vlog.

Na občini predvidevajo, da bodo na takšen način lahko obdarili skupno okoli 1200 otrok. "Na to proračunsko postavko smo prerazporedili 63.000 evrov, ki smo jih načrtovali med drugim za praznovanje občinskega praznika, izvedbo martinovanja, letovanja otrok, božično-novoletne prireditve in podobne zadeve, ki pa so zaradi epidemije covida-19 odpadle ali bile izvedene v manjšem obsegu," je pojasnil župan.

Spomnil je, da se v njihovi občini odlikujejo tudi po tem, da že 14 let dajejo štipendije dijakom in študentom. Tako vsak prejme po 50 evrov na mesec.