Pogodba o prenovi je podpisana. Foto: Danijel Poslek
Pogodba o prenovi je podpisana. Foto: Danijel Poslek
Avtomobili bodo na tem mestu kmalu preteklost. Foto: Danijel Poslek
Ureditev ptujske tržnice razburja

Zgodba o prenovi mestne tržnice se je po pol leta premaknila naprej. Mestna občina Ptuj je z izbranim podjetjem KPL podpisala gradbeno pogodbo, dve leti po izboru idejne rešitve pa se bodo dela zdaj lahko začela. "S tem projektom urejamo celoten del mesta, tudi vse ulice okoli tržnice. Na eni strani dobivamo en lepši, bolj funkcionalen tržni prostor s pokritimi stojnicami, ob tem je novost prodajalna domačih izdelkov," ključne vidike prenove opisuje župan Miran Senčar, ki prenovljeno tržnico vidi tudi kot družabni prostor s teatralnim stopniščem.

Dela se začnejo na začetku septembra, izbrani izvajalec bo v naslednjih petnajstih dneh uveden v delo. "Dela bomo izvedli v 210 delovnih dneh. Mislim, da večjih težav ne bo, nekatere probleme smo že odpravili v koordinaciji z mestno občino. Dela bodo končana v predvidenem roku, časa je dovolj," je ob podpisu povedal direktor KPL-ja Radenko Čubič.

Pri projektu je še vedno nekaj nejasnosti - tudi tista o namestitvi strehe. Župan Senčar je danes najprej povedal, da streha bo, če bodo zagotovljena sredstva, o drugem dvoma ni dopuščal. Enako pri vgradnji belih betonov. "Torej, v popisu so beli betoni. Če jih bomo izvedli, bomo videli v prihodnosti," je navedel Senčar, ki pa je takoj zatem zatrdil drugače, torej, da se bo izvedlo vse, kar je v pogodbi. "Beli betoni bodo," je v drugo pustil manj dvoma, ko smo ga novinarji povprašali, zakaj toliko če-jev v celotni zgodbi.

A težava, ki jo mestna občina prav gotovo ima, je v financah. Čeprav so danes že podpisali pogodbo z izvajalcem del, pa finančna sredstva za projekt še niso popolnoma zagotovljena. Namreč, pogodba, ki bi zagotovila milijonska evropska sredstva iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb, sploh še ni podpisana. Prav tako v tem trenutku nihče ne ve, ali bo prihodnji mestni svet v proračun za prihodnje leto sploh uvrstil milijonsko postavko za prenovo mestne tržnice.

Ureditev ptujske tržnice razburja