Funkcijo ravnatelja bo od marca opravljal vršilec dolžnosti. Foto: Danijel Poslek
Funkcijo ravnatelja bo od marca opravljal vršilec dolžnosti. Foto: Danijel Poslek

Na sinočnji seji sveta zavoda majšperške osnovne šole še ni padla odločitev o tem, kdo bo od marca dalje, ko se zdajšnjemu ravnatelju Branku Lahu izteče mandat, vodil to šolo. Slišali smo jasno podporo zaposlenih, ki so s 43 glasovi podprli Laha, 7 glasov pa so namenili njegovemu protikandidatu Rajku Jurgecu, ob tem pa so svetu zavoda jasno sporočili, da rezultati dela kažejo na to, da si Branko Lah zasluži še en mandat na čelu šole.

Nasprotnega mnenja pa so bili starši otrok, ki obiskujejo to osnovno šolo. Ti so s 17 glasovi podprli Rajka Jurgeca, Branku Lahu pa namenili 6 glasov, v obrazložitvi svojega mnenja pa zapisali, da jih je Jurgec prepričal predvsem z dozdajšnjim delom in prepoznavnostjo, ki jo je šoli prinesel v preteklem obdobju.

Razdeljenost staršev in zaposlenih, ki imajo v svetu zavoda 3 oziroma 5 predstavnikov, je pomenila, da bi bil lahko kandidat izbran s podporo občine Majšperk. Njen občinski svet je ugotovil, da oba izpolnjujeta zahtevane razpisne pogoje, pri podpori pa s pomembno razliko zapisal, da Rajku Jurgecu izrekajo pozitivno mnenje h kandidaturi, Branku Lahu pa zgolj mnenje.

Vse to je pomenilo negotovo glasovanje, a enajst članov zavoda je na koncu glasovalo tako, da nobeden izmed kandidatov ni dobil zadostne podpore (potrebnih 6 glasov). Vsakemu so namreč namenili po 5 glas, enajsti glas, ki bi lahko odločil o novem vodstvu šole, pa je bil neveljaven. "Noben kandidat na žalost ni bil izbran, tako da se bo svet zavoda odločal o imenovanju vršilca dolžnosti," je ob tem pojasnila predsedujoča svetu zavoda Draga Krošel, ki dodaja, da je s tem prvi postopek iskanja novega ravnatelja končan.

Vršilec dolžnosti, ki naj bi glede na sinočnjo razpravo šolo vodil med marcem in julijem prihodnje leto, lahko postane nekdo izmed zaposlenih v šoli in tudi kateri izmed obeh kandidatov, ki sta se prijavila na razpis za ravnatelja. O tem bo svet zavoda odločal na naslednji seji, ko bo tudi sprožil nov postopek za izbiro ravnatelja s polnimi pooblastili. Člani sveta si ob tem želijo, da bi ravnatelj mandat začel s prvim julijem, da bi tako nemoteno začeli naslednje šolsko leto.