Motorni del vozila je požar povsem uničil. Foto: Amaterski posnetki/TV Slovenija
Motorni del vozila je požar povsem uničil. Foto: Amaterski posnetki/TV Slovenija

Požar je izbruhnil okoli šeste ure zjutraj. Uničil je motorni del vozila Urban, poškodoval potniško kabino, pa tudi pročelje in okna bližnje stavbe. Požar so pogasili ljubljanski gasilci, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Ljubljanski potniški promet (LPP) nastalo škodo ocenjuje na pol milijona evrov. Poškodovanih ni bilo.

Vir ognja je bil po do zdaj zbranih informacijah prav električni vlakec Urban, ki je bil ponoči priključen na električno polnjenje. Kraj dogodka je pregledala policija in ugotovila, da požar ni bil posledica kaznivega dejanja.

"V skladu z vsemi standardi"
Vlakec je v električno vozilo predelalo podjetje Stoja. Njegov direktor Miro Zorič je za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da ne ve, zakaj bi lahko požar izbruhnil oziroma ali je napaka nastala na sami napravi za polnjenje ali na samem vlakcu. Po njegovih besedah so vlakec na električni pogon predelali v skladu z vsemi standardi, ki veljajo, in materiali, ki jih je mogoče dobiti na trgu. "Pri nas so bili forenziki, ki so vzeli dokumentacijo in bodo ugotavljali, kaj bi lahko bil vzrok," je dejal.

Drugi požar letos na LPP-ju
To je že drugi letošnji požar na električnem vozilu LPP-ja. Januarja je namreč zagorel električni avtobus, prav tako predelan v Stoji. Po besedah Zoriča preiskava omenjenega požara še traja, zato tudi tu za zdaj ni mogoče reči ničesar.
V LPP-ju trdijo, da požari niso posledica napake na električni polnilnici. Napake so bile pri prvem požaru odkrite pri baterijah, vendar pravi vzrok še ni znan.

Ljubljanski potniški promet bo v prihodnjih dneh kljub neljubemu dogodku obratoval brez posebnosti v celotni mreži liniji, Urban pa do preklica ne bo vozil, še pravijo v LPP-ju.

Zgorel je električni vlakec Urban
Zgorel je električni vlakec Urban